ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ορκωμοσία δημοτικού συμβουλίου με αιχμές στον Δήμο Σκοπέλου

ορκωμοσία-δημοτικού-συμβουλίου-με-αι-398326

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία παραλαμβάνει τον Δήμο Σκοπέλου ο νέος δήμαρχος, Σταμάτης Περίσσης, στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, στην αίθουσα «Ξενία» παρουσία πλήθους δημοτών.

Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των δύο μειοψηφιών και κοινοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν να υπηρετήσουν τον τόπο και τους δημότες την τετραετία που ξεκινά και να την βγάλουν από το τέλμα στο οποίο, όπως τονίστηκε, περιήλθε τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι παραλαμβάνει έναν δήμο με δομές σε εγκατάλειψη και υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η ύδρευση και η αποχέτευση να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.

Ο κ. Περίσσης μίλησε ακόμη και για υποδομές κατεστραμμένες, όπως ο ΧΥΤΑ, ο Βιολογικός στον Αγνώντα αλλά και έργα που απαιτούνται στους βιολογικούς της Σκοπέλου και του Ελιους, στις γεωτρήσεις και στα δίκτυα μεταφοράς νερού. Ιδιαίτερα μάλιστα εστίασε στην περίπτωση της ΔΕΥ Σκοπέλου που όπως τόνισε τόσο από πλευράς υποδομών όσο και από πλευράς οικονομικών βρίσκεται σε δεινή κατάσταση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σκόπελος όλοι μαζί», Δημήτρης Ευσταθίου δεσμεύτηκε ότι η παράταξη θα είναι παρούσα στα δημοτικά συμβούλια και τους δρόμους για να διαφυλάξει και να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην πρόοδο και στην προκοπή του νησιού.

Δέσμευση να υπηρετήσουν και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού ανέλαβαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της ΛΑΣ.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου απαρτίζεται από τους: από τον συνδυασμό «Το νησί μας πρώτα-δημιουργία ξανά», με επικεφαλής τον ΠΕΡΙΣΣΗ ΣΤΑΜΑΤH, συμμετέχουν οι ΒΑΦΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΑΒΒΑ-ΓΚΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΟΦΙΚΙΤΟΥ-ΣΙΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ και ΚΟΥΚΟΥΡΙΝΗ-ΦΥΒΓΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ.

Από τον συνδυασμό «ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί», με επικεφαλής τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ συμμετέχουν οι ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΡΒΕΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΑΤΣΗΣ ΡΗΓΙΝΟΣ, ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ και ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Από τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», με επικεφαλής τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ συμμετέχουν οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΔΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Οι αντιδήμαρχοι

Κατά την προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ανακοίνωσε και τους νέους αντιδημάρχους. Καθήκοντα αντιδημάρχων από 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι κ.κ. Νίκος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί ο Αγγελος Ξηντάρης ο οποίος θα αναλάβει και το Λιμενικό Ταμείο και για την προεδρία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου προτείνεται ο κ. Αριστείδης Βούλγαρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου