ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

σε-πυρετώδεις-ρυθμούς-οι-προετοιμασί-398340

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έληξε η πρώτη συνάντηση των εθελοντών του 7ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», της «καρδιάς και της ψυχής» του Φεστιβάλ όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές. Εξήντα νέοι και νέες από τη Σκόπελο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να στηρίξουν με πάθος και αφοσίωση το μοναδικό τριήμερο παράδοσης και του πολιτισμού που ξεκίνησε χθες. Ως πρεσβευτές του Φεστιβάλ αλλά και του νησιού, υποδέχθηκαν τα 16 χορευτικά συγκροτήματα και τους 600 χορευτές από όλη την Ελλάδα και τον Λίβανο. Δεν ήταν όμως μόνοι τους: 10 Σκοπελίτισσες πρέσβειρες φιλοξενίας υποδέχθηκαν τους χορευτές, καθεμιά με το δικό της τρόπο και κουλτούρα, προβάλλοντας με αυτό το πρωτότυπο τρόπο τα έθιμα του νησιού.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε την μεγάλη παρέλαση των συγκροτημάτων μια μοναδική στιγμή όπου όλοι οι ρυθμοί, οι χοροί και οι χορευτές από όλη την επικράτεια συνυπήρξαν σε ένα πανόραμα παραδοσιακού χορού με φόντο το πανέμορφο γραφικό λιμάνι της Σκοπέλου.

Δεν τελείωσε όμως έτσι απλά η πρώτη μέρα του φεστιβάλ: το πάρτι καλωσορίσματος του Dance Festival Skopelos αποτέλεσε μια βραδιά κεφιού και χορού στον πράσινο φάρο του λιμανιού με ενδυματολογικό κώδικα στα λευκά. Στα decks οι DJ Sidas και DJ Palai ενώ οι Inkaholic tattoo ετοίμασαν κάτι ξεχωριστό.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα συνεχιστεί έως την Τρίτη 27 Αυγούστου, διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association. Ελαβε για μια ακόμα χρονιά το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας EFFE Label 2019-2020 από το European Festivals Association (EFA) και παρουσιάζεται πλέον στην διεθνή πλατφόρμα www.festivalfinder.eu. Η μεγάλη αυτή γιορτή παράδοσης και πολιτισμού αφιερώνεται στη μνήμη του Σκοπελίτη χοροδιδασκάλου και εκπαιδευτικού Διαμαντή Παλαιολόγου, που διέδωσε στις νέες γενιές τις αξίες της δημιουργίας και της προσφοράς αλλά και της τέχνης του παραδοσιακού χορού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου