ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκοπελίτικη εβδομάδα

σκοπελίτικη-εβδομάδα-411583

Δράσεις πολιτισμού με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα του νησιού

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη Σκοπελίτικη Εβδομάδα, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό. Πρόκειται για μια γιορτή προβολής εθίμων και τοπικών προϊόντων, με σκοπό να χαρούν οι ντόπιοι και να γνωρίσουν, αλλά και να διασκεδάσουν οι επισκέπτες του νησιού.

Το πενθήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 18 Αυγούστου σε διάφορα σημεία της Χώρας της Σκοπέλου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο δαμάσκηνο Σκοπέλου και πραγματοποιείται στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου στις 8.30μ.μ. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την προέλευση του δαμάσκηνου Σκοπέλου, αλλά και να δοκιμάσουν τον περίφημο καρπό και τα παράγωγά του.

Στις 13 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση για την Σκοπελίτικη Ενδυμασία, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, με παρουσίαση όλων των τοπικών ενδυμασιών και ιστορικές αναφορές για την προέλευση και δημιουργία τους, στις 8.30μ.μ.

Στις 16 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση για την Σκοπελίτικη τυρόπιτα, στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης, στις 8.30μ.μ. Προγραμματίζεται άνοιγμα φύλλου, τηγάνισμα και δοκιμή της διάσημης πίτας της Σκοπέλου.

Στις 17 Αυγούστου σειρά έχει ο Σκοπελίτικος τραχανάς, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, στις 8.30μ.μ. Κτηνοτρόφοι της Σκοπέλου, ετοιμάζουν τον τραχανά και τον προσφέρουν στο κοινό.

Στις 18 Αυγούστουπρογραμματίζεται αναπαράσταση σκοπελίτικου παραδοσιακού γάμου, κάτω από την Παναγία του Πύργου, στο Παλιό Λιμάνι, στις 8.30μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου