ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πολιτoγραφήθηκε… Σκοπελίτης διακεκριμένος Γάλλος αρχιτέκτονας

πολιτoγραφήθηκε-σκοπελίτης-διακεκρ-413114

Ο Μαρκ Χελντ είχε βάλει την σφραγίδα του στο γραφείο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιττεράν

Λάτρης της Σκοπέλου είναι ο διακεκριμένος Γάλλος Αρχιτέκτονας Μαρκ Χελντ ο οποίος ζει επί τριάντα χρόνια στο νησί, δημιουργεί υπέροχα σπίτια, σε συνεργασία με ντόπιους μαστόρους και μεταξύ άλλων είχε βάλει την σφραγίδα του και στο γραφείο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιττεράν. Με πρωτοβουλία του δήμου Σκοπέλου παρουσιάζεται την Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 7:30μ.μ. το βιβλίο της Μισέλ Σαμπενουά «Μαρκ Χελντ, Σκόπελος», το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και πληροφορίες για την εξαιρετική του δουλειά ως αρχιτέκτονα, που αποτυπώνεται σε εκπληκτικά σπίτια της Σκοπέλου, που φέρουν την σφραγίδα του.

Παράλληλα διοργανώνεται εκδήλωση την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 7:30μ.μ. στην πλατεία Λουτρακίου.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πέτρος Μαρτινίδης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, την μουσική πλαισιώνει ο Κώστας Καλαφάτης και ο Μαρκ Χελντ θα υπογράψει το βιβλίο.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος είχε επισκεφτεί ως τουρίστας το νησί με την επίσης αρχιτέκτονα σύζυγό του, πριν από τρεις δεκαετίες, ερωτεύτηκε την Σκόπελο και σήμερα, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της, εξακολουθεί να ζει στο νησί, δημιουργώντας εμβληματικές εξοχικές κατοικίες, όπως η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας Λιβανού.

Λάτρεις της Σκοπέλου ζητούν την αρχιτεκτονική σφραγίδα του ακούραστου Μαρκ Χελντ στις εξοχικές τους κατοικίες, που διακρίνονται για την υψηλή τους αισθητική, την ποιότητα κατασκευής, τα τοπικά στοιχεία και τον οικολογικό τους χαρακτήρα.

«Η Σκόπελος είναι η πατρίδα μου, είναι το σπίτι μου» αναφέρει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενώ αποκαλύπτει παράλληλα ότι προετοιμάζει ένα ακόμη φιλόδοξο πρότζεκτ, που δείχνει τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Συγκεκριμένα κινείται μεταξύ Σκοπέλου, Γαλλίας και Αφρικής, καθώς επιθυμεί να κατασκευάσει εθελοντικά νηπιαγωγείο στην Σενεγάλη, με την επίσης εθελοντική συνδρομή αρχιτεκτόνων από διάφορες χώρες. Ο ακούραστος Αρχιτέκτονας, σχεδιάζει, επιβλέπει, δημιουργεί με στενή συνεργάτιδα, τα τελευταία χρόνια, την μηχανικό Ευαγγελία Ζησοπούλου, δίνοντας πάντα βαρύτητα στα ντόπια εργατικά χέρια, καθώς «πρέπει να ενισχύουμε την τοπική οικονομία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Σκόπελος παραμένει σημείο αναφοράς για τον σπουδαίο αρχιτέκτονα ο οποίος έχει εγγράψει στο βιογραφικό του σπουδαίες συνεργασίες, συνεχίζοντας να προσφέρει και να δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το τοπίο και τους ανθρώπους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου