Προτεραιότητα τα Master Plan Σκοπέλου και Λουτρακίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-07, 12:30:05
Προτεραιότητα τα Master Plan Σκοπέλου και Λουτρακίου

Η ανάγκη αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών τέθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας από τον νέο δήμαρχο Σκοπέλου

Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας σε επίπεδο λιμενικών υποδομών τέθηκαν προς συζήτηση στη συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σταμάτη Περίσση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανάσιο Ζλατούδη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για τα αναγκαία έργα και τις υποδομές που χρειάζονται να γίνουν στο νησί και ζητήθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να επέμβει ώστε να δοθεί έγκριση ΕΣΑΛ του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα Master Plan του λιμανιού της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, καθώς και για την Β΄ Φάση του Τουριστικού Καταφυγίου στο Ελιος.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της πυκνότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Βόλου και του Αγ. Κωνσταντίνου, ειδικά κατά την θερινή περίοδο.

Παράλληλα έγινε αναφορά στο πρόβλημα της ενδο-συγκοινωνίας με τα νησιά, που θα διευκόλυνε την μετακίνηση των επιβατών από το αεροδρόμιο της Σκιάθου στο νησί της Σκοπέλου.

Τονίστηκε η σπουδαιότητα της ύπαρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, ακόμα και με επιδοτούμενο δρομολόγιο και τέλος, ζητήθηκε να επιτραπούν μικρές παρεμβάσεις στα λιμάνια με σκοπό αυτά να γίνουν περισσότερο λειτουργικά και καλαίσθητα.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε όλα τα θέματα που αναλύθηκαν και τον Σεπτέμβριο ορίστηκε επίσκεψη του νέου Δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα.

Πριν την αναχώρηση του Υπουργού Ναυτιλίας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα κατατεθειμένα master plan των λιμανιών, καθώς και ένα υπόμνημα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=