Ανθεί η βραχυχρόνια μίσθωση στις Σποράδες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-04, 18:45:54
Δεκάδες ακίνητα των νησιών στην πλατφόρμα airbnb
Ανθεί η βραχυχρόνια μίσθωση στις Σποράδες

Στους κορυφαίους προορισμούς airbnb Σκόπελος και Σκιάθος

Στις κορυφαίες περιοχές της δημοφιλούς πλατφόρμας airbnb έχει αναδειχθεί η Μαγνησία. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνολικά 2.336 ακίνητα σε Σκόπελο, Νότιο Πήλιο και Σκιάθο είναι διαθέσιμα για βραχυχρόνια ενοικίαση σε Ελληνες και ξένους τουρίστες. Η ραγδαία διείσδυση του μοντέλου της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει επηρεάσει τον τρόπο που προγραμματίζουμε τις διακοπές, ενώ έχει επηρεάσει τόσο την κτηματαγορά όσο και τον τουριστικό κλάδο εκπρόσωποι του οποίου ζητούν αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η μεγαλύτερη διείσδυση του airbnb καταγράφεται στη Σκόπελο με 868 ακίνητα, ακολουθεί το Νότιο Πήλιο με 755 ακίνητα και μετά η Σκιάθος με 713 ακίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον από ξένους για την αγορά αλλά και κατασκευή ακινήτων στην περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου, με τους Ισραηλινούς να πρωταγωνιστούν. Αρκετοί επιλέγουν να μετατρέψουν τα ακίνητά τους σε airbnb και να τα διαθέσουν σε ομοεθνείς τους για τις θερινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna, που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», η πρωτεύουσα Αθήνα δεν κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται μέσω του Airbnb. Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, «πρωταθλήτρια» είναι η Κρήτη με 22.585 αγγελίες, ενώ ακολουθεί η Αθήνα, με τις μισές καταχωρίσεις (11.355).

Την πεντάδα με τις περισσότερες αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb) συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με 6.809, 5.159 και 4.351 αγγελίες, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί η μάλλον χαμηλή κατάταξη της Θεσσαλονίκης, η οποία, αν και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, φιγουράρει στη 13η θέση της σχετικής λίστας, με 2.213 αγγελίες.

Η Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το λεγόμενο «πρώτο πόδι», βρίσκεται στην 8η θέση με 3.048 καταχωρίσεις, ενώ συνολικά η Χαλκιδική, εάν προστεθούν δηλαδή η Σιθωνία και η Νέα Προποντίδα, ξεπερνά τις 5.700 καταχωρίσεις, φθάνοντας στην τέταρτη θέση, πάνω από τη Σαντορίνη.

Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=