ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσκυνητές από Κονγκό και Αυστραλία στη Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου

προσκυνητές-από-κονγκό-και-αυστραλία-420158

Κοσμοσυρροή και πλήθος πιστών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από Ευρώπη και Αμερική, μέχρι Κονγκό και Αυστραλία, στη Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, που συγκεντρώνει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Σε 4.000 υπολογίζονται οι προσκυνητές που αναμένεται να επισκεφτούν το μοναστήρι ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ παράλληλα τηλεοπτικά συνεργεία που προωθούν τον θρησκευτικό τουρισμό πραγματοποιούν γυρίσματα στο κορυφαίο θρησκευτικό μνημείο της Σκιάθου.

Πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο από τη Βουλγαρία πραγματοποίησε γυρίσματα τις προηγούμενες μέρες, ενώ προηγήθηκαν πολυμελείς ομάδες παραγωγής από Γερμανία και Ιταλία.

Δεκάδες προσκυνητές περνούν την ανοιχτή πόρτα του ιστορικού μοναστηριού σε καθημερινή βάση και επισκέπτονται το μουσείο, τους εκθεσιακούς χώρους, τον ναό, απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται εκτός της μονής και έχει αναβαθμιστεί. «Προσφέρουμε κέρασμα γλυκά του κουταλιού που παρασκευάζονται στο μοναστήρι μαζί με τον ελληνικό καφέ στη χόβολη. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο θέμα της φιλοξενίας» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ηγούμενος της μονής π. Ιωσήφ, ενώ σημείωσε ότι οι επισκέπτες περιηγούνται σε όλους τους χώρους.

Γκρουπ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολυμελείς ομάδες, αλλά και μεμονωμένα άτομα συρρέουν στο ιστορικό μοναστήρι και προσκυνούν με πίστη τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ζητώντας άνωθεν βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους. Αναρίθμητα είναι, στο μεταξύ, τα θαύματα που αφηγούνται δεκάδες προσκυνητές, οι οποίοι έλαβαν την πολυπόθητη βοήθεια σε καίρια στιγμή της ζωής τους.

Το μοναστήρι έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους ομογενείς κι όπως υπογραμμίζει ο π. Ιωσήφ «δεν υπάρχει Ελληνας που έρχεται στη Σκιάθο και δεν επισκέπτεται το μοναστήρι. Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική».

Τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου μεγαλώνει το κύμα των προσκυνητών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να βιώσουν την κατάνυξη κατά την τέλεση των ακολουθιών, συμμετέχοντας, παράλληλα, στην περιφορά του επιταφίου, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου