ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Οι περιοχές της Μαγνησίας με τα πιο πολλά ακίνητα στα Airbnb

οι-περιοχές-της-μαγνησίας-με-τα-πιο-πολ-424846

Στην 18η θέση, στην πανελλήνια κατάταξη των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται η Σκόπελος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», το νησί των Βορείων Σποράδων συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα με 868 καταχωρήσεις ακινήτων.

Η ίδια λίστα, σε ό,τι αφορά τη Μαγνησία, βρίσκει το Νότιο Πήλιο στην 24η θέση με 755 καταχωρήσεις και τη Σκιάθο στην 28η θέση με 713 καταχωρήσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φαινόμενο του Airbnb παρουσιάζει «εκρηκτική» άνθηση στην Ελλάδα, κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια.

Κάθε ημέρα που περνά ολοένα και περισσότερα ακίνητα καταχωρούνται στην πλατφόρμα του Airbnb, με συνέπεια οι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων να αναζητούν τα σπίτια με το… κιάλι και να αναγκάζονται να καταβάλλουν πολύ υψηλά ενοίκια.

Με τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας να έχουν ξεπεράσει τα 88.000, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο κανόνων για το Airbnb, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζει σε τρία μέτρα. Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και εν τέλει αποφασίστηκε ότι πρέπει να οριστεί νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παραδόξως η Αθήνα δεν κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται μέσω του Airbnb. Οπως προκύπτει «πρωταθλήτρια» είναι η Κρήτη με 22.585 αγγελίες, ενώ ακολουθεί η Αθήνα, με τις μισές καταχωρήσεις (11.355).

Την πεντάδα με τις περισσότερες αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb) συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με 6.809, 5.159 και 4.351 αγγελίες, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στη 13η θέση της σχετικής λίστας, με 2.213 αγγελίες, ενώ τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου