ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέες προοπτικές στην αγορά της Ιταλίας

νέες-προοπτικές-στην-αγορά-της-ιταλία-425632

Μοντέλα – παρουσιάστριες και δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί της Σκιάθου στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής

Δυο αποστολες στο νησί της Σκιάθου, με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή του στην αγορά της Ιταλίας, διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Δήμου στην Ιταλία για θέματα τουρισμού Ελένη Σαρηκώστα.

Αρχικά επισκέφτηκαν τη Σκιάθο δύο μοντέλα – παρουσιάστριες της ιταλικής τηλεόρασης, η Eleonora Pedron και η Melita Toniolo, από τις 10/6 έως και τις 13/6. Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Σκιάθου και φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό του ιταλικού περιοδικού «CHI». Το αναγνωστικό κοινό του συγκεκριμένου εβδομαδιαίου περιοδικού αγγίζει τα 150.000 άτομα, ενώ η MelitaTonioloκαι η EleonoraPedronέχουν 1.000.000 και 300.000 followers στα social media αντίστοιχα και οι οποίες μέχρι και σήμερα ανεβάζουν φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς από την επίσκεψή τους στη Σκιάθο. Στις 14/06 με 17/06 κατέφθασε στη Σκιάθο η δεύτερη αποστολή αποτελούμενη από τους εξής δημοσιογράφους: TommasoTeruzziVideoMaker, GiacominaValenti, GiuliaMacriAlice, LoredanaTartagliaDove, ElenaBarassi, ElisabettaCanoroκαι DavideBussi.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην πόλη της Σκιάθου και στο πολιτιστικό κέντρο στο Μπούρτζι, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Κάστρο ενώ κολύμπησαν στις πανέμορφες παραλίες των Κουκουναριών, της Αγίας Ελένης, του Ασέληνου. Στις 17/06 αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ήδη το πρώτο αφιέρωμά τους κυκλοφορεί στην περίφημη ιταλική ιστοσελίδα glamour.it. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον σε περίπου 600.000 αναγνώστες.

Επίσης, υπάρχει αφιέρωμα στο περιοδικό Bell’Europaμε 60.000 συνδρομητές, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σχετικό άρθρο στο περιοδικό Marco polo.Ακόμα πρέπει να τονιστεί ότι κατά την παραμονή των δημοσιογράφων, στο νησί της Σκιάθου κατέφθασαν και επιτελεία από σημαντικούς tour operators. Ο Carreblu – Luxury tour operator και ένας από τους ιστορικότερους της Ιταλίας με δράση από το 1974, ο Viaggi Dell’Elefante.Ο Δήμος Σκιάθου με αφορμή τις δύο αποστολές απευθύνει ευχαριστίες στην AegeanAirlinesκαι στην OlympicAirγια τη δωρεάν μεταφορά των δημοσιογράφων στο νησί.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τη Νίνα Μαστοράκη για τη διάθεση αυτοκινήτων για τη μεταφορά των δημοσιογράφων, το εστιατόριο Καρνάγιο και τον Γεώργιο Μιτζέλο, το ξενοδοχείο Eliviκαι το café-barΜπούρτζι για την πολύτιμη συμβολή τους στην φιλοξενία των αποστολών στο νησί της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου