ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χτυπούν και πάλι τα τηλέφωνα των ξενοδόχων για καλοκαιρινές κρατήσεις

χτυπούν-και-πάλι-τα-τηλέφωνα-των-ξενοδ-443990

Κινητικότητα σημειώνεται σταδιακά από Ελληνες και ξένους τουρίστες, οι οποίοι μετά την περίοδο αναμονής, αλλά και λόγω εκλογών για τους πρώτους, άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για διακοπές. Την επομένη των εκλογών άρχισαν να χτυπούν και πάλι τα τηλέφωνα των ξενοδόχων, οι οποίοι κάνουν, ωστόσο, λόγο για κίνηση χαμηλότερη των προσδοκιών τους, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θετική είναι η εικόνα που μεταφέρει ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του ξενοδοχείου «SkiathosPalace», ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι Ελληνες προγραμματίζουν τις διακοπές τους με το πέρας των εκλογών και των πανελλαδικών εξετάσεων. Εχουμε καλά δρομολόγια από Βόλο, Μαντούδι και Αγιο Κωνσταντίνο, πτήσεις από Θεσσαλονίκη, που διευκολύνουν τους Ελληνες να ταξιδέψουν. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη χρονιά, που παρότι δεν είναι η καλύτερη, είναι εντούτοις καλή και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια» είπε.

Αισιόδοξες σκέψεις καταθέτει ο Παναγιώτης Τσουκανάς, δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας της Αλοννήσου, ο οποίος αναφέρει ότι οι τουρίστες είναι γενικά συγκρατημένοι στα χρήματα που δαπανούν στις διακοπές τους, αλλά εκτιμά ότι θα σημειωθεί σταδιακή αύξηση μετά το πέρας των εκλογών. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, με τον κ. Τσουκανά να επισημαίνει, ωστόσο, ότι «παρά τις δυσκολίες, τις ακυρώσεις που σημειώθηκαν λόγω εκλογών και των αντίξοων συνθηκών που προηγήθηκαν, ο κόσμος θα έρθει στο νησί και θα μπούμε κανονικά στους ρυθμούς μας», τόνισε.

Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίζεται ο ξενοδόχος Πάρης Κονιόρδος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η μείωση στην τουριστική κίνηση είναι πανελλήνιο φαινόμενο». Παραθέτοντας την άποψή του για το φετινό καλοκαίρι, αναφέρει ότι «οι εκλογές επηρέασαν αρνητικά τον τουρισμό και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί η ζημιά που έγινε στις σαράντα μέρες που απέμειναν μέχρι το τέλος της σεζόν». Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν δειλά, αλλά «η πληρότητα τριάντα ημερών δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα 365 ημερών. Και θαύματα να γίνουν τώρα, δεν καλύπτεται» είπε.

Θετική εικόνα αρχίζει να διαφαίνεται μετά την «παγωμένη» περίοδο που προηγήθηκε, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «άρχισαν να έρχονται e – mail από το εξωτερικό για μεμονωμένες κρατήσεις Ευρωπαίων που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στη Μαγνησία». Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου η χρονιά είναι δύσκολη «απλώς θα μειωθεί η καταστροφή των ξενοδόχων της Μαγνησίας και όλων των ξενοδόχων, γιατί ο Μάιος και ο Ιούνιος πήγαν χαμένοι», ενώ σχολιάζοντας την εικόνα της φουλ σεζόν ανέφερε «αλίμονο αν δεν δουλέψουμε 15 Ιουλίου με 30 Αυγούστου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου