ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζωντανή παράδοση στη Σκιάθο

ζωντανή-παράδοση-στη-σκιάθο-447487

Πλήθος κόσμου στο 6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στο δημοτικό πάρκο του νησιού.

Στην πρόσκληση του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν χορευτικά από όλη την Ελλάδα και πήραν μέρος στην όμορφη καλοκαιρινή γιορτή. Συμμετείχαν το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, η Ενωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, ο Σύλλογος «Χορολαλιά», ο Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου «ο Ρόδακας», το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Π. Ε. Κοζάνης, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Θεσσαλονίκης, το Χορευτικό Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η ΒΥΛΙΖΑ», το Χορευτικό ΠΕΨΑΣΕ ΕΛΤΑ Αττικής, «Τερψιχώρη» Βόλου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Βασιλείου Λαγκαδά, Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολακίου Λαγκαδά, Παγχαλκιδικός Σύλλογος « Ο Αριστοτέλης», το Χορευτικό Συλλόγου Γυναικών Μακρακώμης, το Χορευτικό Επισκοπής Νάουσας, ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» Μαγνησίας, η Σχολή χορού Γιαννίκου- Ταμιωλάκη Αγ. Νικολάου Κρήτης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» και ο Χορευτικός Σύλλογος Ρέα Tubingen.

Οι μουσικοί που συνόδεψαν όλα τα χορευτικά του φεστιβάλ ήταν οι εξής: Στέφανος Γεωργίου στο βιολί, Κωνσταντίνος Γεωργίου στα κρουστά, Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο, Μάριος Σαρακατσιάνος στο λαούτο και τραγούδι, η Φανή Μπαρμπή στο τραγούδι και ο Νίκος Μούτσελος στην γκάιντα. Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων.

Το μπάνερ που διακοσμούσε την εξέδρα των χορευτικών κατασκεύασε η Νατάσα Μπουκουβάλα, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού ενθουσιασμένοι, ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από το όλο θέαμα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου έκανε απονομή τιμητικής αναμνηστικής πλακέτας στον Γιώργο Γεωργίου, τον δάσκαλο του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών για την πολυετή προσφορά και πολύτιμη βοήθειά του. Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ στο τέλος της εκδήλωσης οι μουσικοί έπαιξαν για να χορέψουν όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι παραδοσιακούς χορούς και όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναέρθουν στα επόμενα φεστιβάλ του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου