ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναθαρρεύει η τουριστική κίνηση σε Μαγνησία και Σποράδες

αναθαρρεύει-η-τουριστική-κίνηση-σε-μα-454018

Αναθαρρεύουν οι ελπίδες των ξενοδόχων μετά από το υποτονικό διάστημα που προηγήθηκε, λόγω της ροής των κρατήσεων που αρχίζουν να σημειώνονται σταδιακά από Ελλάδα και εξωτερικό.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης κάνει λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία, που δημιουργούν ελπίδες για ενδεχόμενο κλείσιμο της σεζόν με θετικό πρόσημο, παρά τις αρχικές δυσάρεστες προβλέψεις.

Διατηρώντας την επιφυλακτική του στάση δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος», ενώ εκτιμά ότι μετά την παρέλευση των εκλογών, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος θα σημειωθεί αύξηση στην τουριστική κίνηση. Από την πλευρά των Ελλήνων αρχίζει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρατήσεις, ενώ και από την πλευρά των ξένων τουριστών σημειώνεται σταδιακή αύξηση, χωρίς, ωστόσο, η εικόνα της κίνησης να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επαγγελματιών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. «Υπάρχουν καλές προσφορές από τους ξενοδόχους και ελπίζουμε να ενταθεί η κίνηση μετά τις εκλογές» είπε.

Ανάλογη είναι η εικόνα στη Σκιάθο, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν η απόκλιση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, με τους επαγγελματίες του νησιού να ελπίζουν και να εύχονται ότι η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Την αυξητική τάση που καταγράφεται στην κίνηση του αεροδρομίου υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Σκιάθου, σημειώνοντας, ωστόσο, την ανησυχία των επαγγελματιών του νησιού, λόγω των περιορισμένων χρημάτων που δαπανούν οι τουρίστες στις διακοπές τους.

«Εκτιμούμε ότι μετά τις εκλογές, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος θα αυξηθούν οι ρυθμοί και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε στα περσινά επίπεδα στη φουλ σεζόν» είπε.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος προέρχεται από τον ξενοδοχειακό κλάδο και επισημαίνει ότι «τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν υπάρχει δυναμική από τον εσωτερικό τουρισμό λόγω εκλογών. Οσον αφορά στις κρατήσεις εξωτερικού είμαι αισιόδοξος με βάση τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν από τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου και θεωρώ ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά». Ο ίδιος εκτιμά ότι ο Ιούνιος γενικότερα προκαλεί προβληματισμό και σημείωσε ότι μετά τις εκλογές, που είναι ανασταλτικός παράγοντας, θα σημειωθεί αύξηση στη ροή των κρατήσεων και των αφίξεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου