ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πολύπλευρη δραστηριότητα του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

πολύπλευρη-δραστηριότητα-του-γενικο-454988

Πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων καταγράφονται στον απολογισμό του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου για την εκπαιδευτική χρονιά, που ολοκληρώθηκε.

Στον απολογισμό επιλεγμένων σχολικών δράσεων για το διάστημα Σεπτέμβριος 2018 – Μάιος 2019 καταγράφονται μεταξύ άλλων: Συνάντηση του σχολείου με την εθνική ομάδα του παραολυμπιακού αθλήματος τυφλών goalball στο κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Σκοπέλου, ομιλία από τον προπονητή της ομάδας Ανάστο Αντώνιο και επίδειξη του αθλήματος με τη συμμετοχή και μαθητών του σχολείου.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο και στον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ασκληπιού και σύντομη ενημέρωση από καθηγητές του σχολείου. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Βακράτσειο Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου και ενημέρωση για τα εκθέματα και την ιστορία του αρχοντικού από τη Μεσολογγίτη Αικατερίνη.

Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν επίσης δράσεις πρόληψης, θρησκευτικού και λαογραφικού χαρακτήρα, συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες, σχολικές εκδρομές, και συμμετοχή σε συνέδρια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσίαση του κειμένου μαθητριών της Β΄ Λυκείου στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, στο πλαίσιο του 2ου μαθητικού συνεδρίου, που διοργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας με θέμα «Ο Ανθιμος Γαζής στο σχολείο» και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων από τον νομό.

Σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα και τη διάσωση Ελληνοεβραίων στη Γλώσσα Σκοπέλου. Το σχολείο συμμετείχε με χαιρετισμό και αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Η ανάκριση» του Πέτερ Βάις, από μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Συμμετείχαν επίσης Ι.Μ. Χαλκίδος, Ιστιαίας, Β. Σποράδων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Σκοπέλου, Γυμνάσιο Σκοπέλου, Πολιτιστικός -Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, φιλανθρωπικός οργανισμός Agape, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, Ισραηλιτικές Κοινότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας.

Τον Μάιο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σχολικής αντιπροσωπείας στο Εβραϊκό Μουσείο και στη Συναγωγή, καθώς και στα μνημεία των Ελλήνων Δικαίων των Εθνών και του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΘ πιλοτικό πρόγραμμα για το Ολοκαύτωμα. Αλλοι συμμετέχοντες 3ο και 8ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς, ΓΕΛ Καναλίων.

Χθες παρουσιάστηκαν στη Λέσχη της Εβραϊκής Συναγωγής Βόλου οι εμπειρίες των σχολείων από τη συμμετοχή στο project, καθώς και πρώτα έργα των παιδιών που συμμετέχουν, ενώ το project θα ολοκληρωθεί με επικείμενη εκδήλωση τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου