ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημιούργησε το στέκι των διασήμων στην Σκιάθο

δημιούργησε-το-στέκι-των-διασήμων-στη-462286

Ο Johnny Water αποκαλύπτει την ταυτότητά του και μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη διεθνή διαδικτυακή του παρουσία

Τον γύρο του κόσμου κάνει κυριολεκτικά η διαδικτυακή δράση επιχειρηματία, ο οποίος έχει δημιουργήσει το στέκι των διασήμων στη Σκιάθο, κάνοντας ευρύτερα γνωστό το νησί. Ο Johnny Water, όπως υπογράφει την προσωπική του σελίδα στο facebook, δημιουργεί τις δικές του συνθέσεις με εφόδιο τη σύγχρονη τεχνολογία, οι οποίες συγκεντρώνουν 3,5 εκατομμύρια views και διαθέτουν 700.000 followers στο διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο δραστήριος Γιάννης Κ. Υδραίος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης σε κεντρικό σημείο της Σκιάθου, έχει συναντήσει όλους τους διάσημους του πλανήτη που επισκέπτονται το νησί του Παπαδιαμάντη.

Θρυλικά ονόματα της διεθνούς show biz όπως η Γκόλντι Χόουν και ο Κερτ Ράσελ, ένθερμοι φίλοι της Σκιάθου, η Κέιτ Χάντσον, ο Ερικ Κλάπτον, ο Βαν Μόρισον, ο ντράμερ των «Σκόρπιονς» Τζέιμς Κόττακ, αλλά και διάσημοι έλληνες όπως η Ελένη Βιτάλη και πολλοί ακόμη, συγκαταλέγονται στους διάσημους θαμώνες του καταστήματος εστίασης που διατηρεί στην Σκιάθο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δραστήριος επιχειρηματίας υπογραμμίζει ότι οι διάσημοι του πλανήτη είναι πολύ απλοί στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα καταδεκτικοί, χωρίς ίχνος βεντετισμού, απολαμβάνοντας διακριτικά τις διακοπές τους.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού πλήθος διασήμων από όλους τους χώρους επισκέπτεται το συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης για να απολαύσει ντόπιες νοστιμιές στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του νησιού. Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου, πραγματοποίησε γυρίσματα τηλεοπτικό συνεργείο από την Ρωσία, μιλώντας με τον Σκιαθίτη επιχειρηματία ο οποίος ασχολείται παράλληλα με την σύνθεση και την μουσική τεχνολογία.

Διεθνής διαδικτυακή παρουσία

Ο πολυτάλαντος Σκιαθίτης αναπτύσσει, παράλληλα, έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, με τις συνθέσεις του να «ταξιδεύουν» σε 35 πολιτείες της Αμερικής, την Γαλλία, Πολωνία, Αγγλία, Βραζιλία, Ρωσία και αλλού, φθάνοντας σε κορυφαίες θέσεις στο τσαρτ. Ο ίδιος έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία στο δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, διευρύνοντας τον κύκλο της γνώσης στην Αγγλία, ενώ αφιερώνει πολύ χρόνο καθημερινά στην αγαπημένη του ενασχόληση με την μουσική.

Κάνει remix γνωστών κομματιών βάζοντας το δικό του στίγμα ενώ δημιουργεί παράλληλα τον προσωπικό του ήχο, μέσα από τις συνθέσεις του, που φέρουν το άγγιγμα της σύγχρονης τεχνολογίας. «Γράφω σε ηλεκτρονική μορφή, κάνω τις παρεμβάσεις μου και με διάφορους κομπρέσσορες, επεξεργάζομαι, συνθέτω και βγαίνει ένα σύνολο. Αυτά που συνθέτω τα ανεβάζω στο You Tube και πολλές συνθέσεις προβάλλονται μέσα από διάφορα site» εξηγεί.

Τα κομμάτια που συνθέτει «φιλτράρονται» στον σύγχρονο ήχο, σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής και δίνουν το στίγμα του δημιουργού και της ευαισθησίας του.

Συνθετική φλέβα

Ο Johnny Water, όπως συστήνεται διαδικτυακά, έχει κληρονομήσει τα καλλιτεχνικά γονίδια του πατέρα του, Κώστα Υδραίου, ο οποίος έγραφε στοίχους, ενώ η αδελφή του Εφη είναι επίσης γνωστή στιχουργός.

Η ενασχόληση με την μουσική ισοδυναμεί με ένα συναρπαστικό ταξίδι. «Δεν ασχολούμαι με την μουσική για να προβληθώ, αλλά για να βοηθήσω τον κόσμο να νιώσει καλύτερα, ακούγοντας τα κομμάτια μου» υπογραμμίζει.

H ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε σαν χόμπι και εξελίχθηκε σε αγαπημένη ενασχόληση παράλληλα με την δραστηριότητά του στον τομέα της εστίασης και του επιχειρείν. «Ηταν έκπληξη για μένα η μεγάλη απήχηση της δουλειάς μου, την οποία κάνω με την καρδιά μου. Μέσα από την ενασχόληση με την μουσική εκφράζω τον εσωτερικό μου κόσμο και τα συναισθήματα της κάθε στιγμής. Ακόμη και τα άγχος ή τα προβλήματα της καθημερινότητας τα εκφράζω μουσικά στο κομπιούτερ και αποφορτίζομαι» αναφέρει.

Πολυτάλαντος επιχειρηματίας

Μέσα από την διαδικτυακή αλλά και την μουσική του δραστηριότητα κάνει ευρύτερα γνωστή την Σκιάθο διεθνώς ενώ όπως υπογραμμίζει «αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να διευρύνουμε την τουριστική σεζόν στην Σκιάθο, να προκαλέσω τον κόσμο να μπει στο διαδίκτυο, να γνωρίσει το νησί που αξίζει πάρα πολλά» είπε.

Εχει επιλέξει συνειδητά την ηλεκτρονική επεξεργασία των κομματιών, δίνοντας σύγχρονο ήχο και διεθνή διάσταση στην δουλειά του, επισημαίνοντας ότι «το κάνω έντιμα, το κάνω γιατί μου αρέσει και έχει αντίκτυπο, όπως διαπιστώνω».

Η ενασχόληση με την μουσική και το επιχειρείν θεωρητικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετες δραστηριότητες αλλά για τον ίδιο αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. «Είναι μια δραστηριότητα που μου αρέσει, θέλω να την διατηρήσω, γιατί επιθυμώ να έχω έναν τρόπο έκφρασης» τονίζει.

Αναλύοντας τα στοιχεία που συνδέουν δύο διαφορετικές δραστηριότητες, υπογραμμίζει ότι «είναι και τα δύο πηγή έμπνευσης για το λόγο ότι εκτός του ότι είμαι στην Σκιάθο, η ευθύνη που έχω στο κατάστημά μου, μου προκαλεί δημιουργικό άγχος, το οποίο εκφράζω στην δουλειά μου και την μουσική μου, που είναι ο τρόπος έκφρασής μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου