ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα προβλήματα των νησιών των Σποράδων είδε από κοντά ο Νίκος Χαυτούρας

τα-προβλήματα-των-νησιών-των-σποράδων-463000

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας.

Ο γιατρός επισκέφθηκε κοινωνικές δομές , μονάδες περίθαλψης, συναντήθηκε με φορείς αλλά κυρίως συνομίλησε με τους νησιώτες μας και κατέγραψε τα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά.

Στην κορυφή των προβλημάτων παραμένουν και στις Βόρειες Σποράδες τα θέματα της περίθαλψης και της έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας. Ακόμη και ελαφρύτερα περιστατικά πρέπει να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο του Βόλου για να αντιμετωπιστούν καθώς στις υπάρχουσες υποδομές δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό ούτε ο αναγκαίος εξοπλισμός. Στην Αλόννησο δεν υπάρχει μόνιμος ειδικός γιατρός από το 2012 και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με έναν αγροτικό Ιατρό. Eνα από τα σοβαρότερα θέματα είναι και η διακομιδή ασθενούς με ιδιωτικό μέσο που έχει τεράστιο κόστος.

Oπως σε όλα τα νησιά ιδιαίτερα στην Αλόννησο υπάρχει τεράστιο θέμα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Στην Σκόπελο στο Κέντρο Υγείας προβλέπονται έξι ειδικοί γιατροί και υπάρχουν μόνο δυο, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν με το κτίριο του Κέντρου το οποίο δεν έχει συντηρηθεί.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα και στην Σκιάθο όπου ο Ν. Χαυτούρας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γιάννη Ριζοδήμο που του παρέθεσε όλα τα θέματα.

Να σημειωθεί ότι στην Σκιάθο λειτουργεί Ιδιωτικό Κέντρο με αξονικό τομογράφο, γεγονός που μετριάζει τα προβλήματα αλλά δεν διασώζει τη δημόσια περίθαλψη που οφείλει να προσφέρει η πολιτεία σε όλους. Προφανώς πρέπει να λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας ελεύθερα και ανεξάρτητα αλλά και η πολιτεία οφείλει να προσφέρει τα βασικά στην περίθαλψη.

Τέλος ο κ. Χαυτούρας συναντήθηκε με τους δημάρχους της περιοχής τόσο με το κ. Βαφίνη όσο και με τον κ. Αναγνώστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου