ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πτήσεις με θετικό πρόσημο στα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου

πτήσεις-με-θετικό-πρόσημο-στα-αεροδρό-464990

Αύξηση 15% στην έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με θετικό πρόσημο και αύξηση της τάξης του 15% να καταγράφονται στον απόηχο του περασμένου μήνα. Η εικόνα χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής ικανοποιητική, με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχουν υψηλές πληρότητες στα αεροσκάφη που έρχονται στην περιοχή».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η καλή εικόνα των αφίξεων αναμένεται να διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, όπως σημειώνει ο ίδιος. Η ροή των αφίξεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και το πρόγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που ταξιδεύει αεροπορικώς στη Μαγνησία.

Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου διατηρεί την αισιοδοξία του για την φετινή σεζόν ενώ αναφέρει ότι η Αγγλία και η Γερμανία παραμένουν οι πιο δυνατές αγορές για την Μαγνησία και την κεντρική Ελλάδα, με τα αεροσκάφη να καταφθάνουν με υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Στο μεταξύ, αύξηση 5,6% στη διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια καταγράφηκε το πρώτο πεντάμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να κατατάσσεται στα Ελληνικά αεροδρόμια που παρουσιάζουν ανάλογη εικόνα.

Για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με την ΥΠΑ, παρατηρήθηκε αύξηση 1,2% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού – εξωτερικού). Συγκεκριμένα, στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 6.351.675 επιβάτες και η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 1,2%.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 51.923 παρουσιάζοντας αύξηση 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 50.635 πτήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τα 2.594.879 παρουσιάζοντας άνοδο 0,7% σε σχέση με το 2018 που είχαμε 2.577.111 αφίξεις.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Ανοδικοί δείκτες και θετικό πρόσημο καταγράφηκαν, εξάλλου, τον φετινό Μάιο και στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με την αύξηση να υπολογίζεται σε 17,5% και το σύνολο των διεθνών επιβατών του μήνα σε 39.212 έναντι 32.842 το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Στην εκπνοή του φετινού Μαΐου καταγράφηκαν 7.500 περισσότεροι επιβάτες από το εξωτερικό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 από την Fraport Greece που έχει αναλάβει την διαχείρηση. Αξιοσημείωτη είναι, εξάλλου, η αύξηση που καταγράφεται για το ίδιο χρονικό διάστημα και από τους επιβάτες εσωτερικού, όπου σημειώνεται αύξηση 7,6%. Συγκεκριμένα τον φετινό Μάιο καταγράφηκαν 8.470 επιβάτες εσωτερικού έναντι 7875 το 2018.

Η συνέχεια αναμένεται με ανάλογο ενδιαφέρον καθώς οι απόψεις και τα προγνωστικά των επαγγελματιών του τουρισμού διίστανται, λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης που επικρατεί στο διεθνές πεδίο. Τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου αναφέρουν ότι υπάρχουν κενές θέσεις σε πτήσεις που καλύπτονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με την ανησυχία των επαγγελματιών να διατηρείται, καθώς δεν είναι εύκολα προβλέψιμη η κατάσταση στον τουρισμό. Ευχή, πάντως, των επαγγελματιών είναι να μην υπάρξει, τελικά, απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για μείωση με διψήφιο νούμερο στον συνολικό αριθμό των αφιχθέντων από το εξωτερικό στην διάρκεια της θερινής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου