ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη οδικά έργα στα νησιά των Σποράδων

σε-πλήρη-εξέλιξη-οδικά-έργα-στα-νησιά-τ-465210

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα που αφορούν στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων και έχουν να κάνουν με τη συντήρηση επαρχιακής οδού Σκιάθου Κουκουναριών, προϋπολογισμού 300.000,00€, ασφαλτικές εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας, προϋπολογισμού 400.000,00€, συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕΜΣ (Νήσος Αλοννήσου), προϋπολογισμού 250.000,00€ και επισκευή και αποκατάσταση καθιζήσεων οδοστρώματος εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου, προϋπολογισμού 124.000,00€.

Συγκεκριμένα για το έργο «συντήρηση επαρχιακής οδού Σκιάθου Κουκουναριών», έχουν ολοκληρωθεί στο οδικό επαρχιακό δίκτυο οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, προστασία πρανών με στηθαία ασφαλείας και διαγράμμιση οδοστρώματος. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν στο Παλαιό Κέντρο Υγείας φρεζάρισμα και καθαρισμός όλης της επιφάνειας, προσαρμογή εσχαρών-καπακιών φρεατίων με την στάθμη και επίκληση της νέας επιφάνειας του οδοστρώματος, ασφαλτική προεπάλειψη, συγκολλητική επάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας και διαγράμμιση της νέας επιφάνειας του οδοστρώματος.

Για το έργο «Ασφαλτικές εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας», έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την άρση καταπτώσεων από κατολισθήσεις, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, την κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση πινακίδων επικινδύνων θέσεων και εργασιών διαγράμμισης.

Για το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕΜΣ (Νήσος Αλοννήσου)», αντικείμενο των εργασιών είναι : α) βελτίωση τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου – σήμανση των τμημάτων βελτίωσης, και β) τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο από Πατητήρι έως Γέρακα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νήσου Αλοννήσου, σημεία όπου και όπως αυτά υποδειχθούν, από τον φορέα κατασκευής του έργου. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν εργασίες που αφορούν στη διαπλάτυνση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, όπως είναι η χάραξη σημείων παρεμβάσεων, εκσκαφή πρανών σε γαιώδη ή βραχώδη εδάφη, απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφών, ασφαλή επίχωση και συμπύκνωση νέων επιφανειών διαπλάτυνσης και τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων, επί στύλων, στις θέσεις διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου.

Τέλος για το έργο επισκευή και αποκατάσταση καθιζήσεων οδοστρώματος εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την διαμόρφωση της οδού πρόσβασης και πιο συγκεκριμένα έγιναν, προσαρμογή και ανύψωση της στάθμης των υφισταμένων φρεατίων ομβρίων, κατασκευή υπόβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα, σε δύο ισοπαχή τμήματα, μετά την σκυροδέτηση του δεύτερου – άνω τμήματος, στην επιφάνεια κατασκευάζεται σταμπωτό δάπεδο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις στη Νησιωτική, αλλά και Ηπειρωτική Μαγνησία. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους Δήμους, η Περιφέρεια συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που έχει προγραμματίσει, με σκοπό την γρήγορη ολοκλήρωσή τους και την παράδοσή τους, προς χρήση των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου