ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλήθος επισκεπτών στα νησιά των Σποράδων

πλήθος-επισκεπτών-στα-νησιά-των-σπορά-467944

Περισσότεροι από 3.500 επιβάτες ταξίδεψαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις Βόρειες Σποράδες

Εντονη κίνηση σημειώθηκε στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους επιβάτες να ανέρχονται στους 3.588 σε διάστημα τριών ημερών και την πληρότητα στα καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας να ξεπερνά το 80% κατά μέσο όρο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγραμμένα στοιχεία από το Λιμεναρχείο Βόλου, το Σάββατο 15 Ιουνίου ταξίδεψαν συνολικά 2.037 επιβάτες προς τις Βόρειες Σποράδες, ενώ αποβιβάστηκαν 407 άτομα στο λιμάνι του Βόλου.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 929 άτομα ταξίδεψαν από το λιμάνι του Βόλου με κατεύθυνση Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και αποβιβάστηκαν 273 άτομα από τα νησιά στο λιμάνι του Βόλου.

Προχθές Δευτέρα 17 Ιουνίου 523 επιβάτες κατευθύνθηκαν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά, ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι 2.049 επιβάτες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Βόλου, μετά τις τριήμερες διακοπές στις Βόρειες Σποράδες.

Κίνηση και σχετική πληρότητα υπήρχε και στα τρία νησιά αλλά η φράση «θα μπορούσε να είναι καλύτερα» ακούστηκε από πολλούς επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι υπήρξε κίνηση στο νησί αλλά καταβάλλονται προσπάθειες ακόμη και την τελευταία στιγμή για να καλυφθούν κενές θέσεις πτήσεων από το εξωτερικό. Για να καλυφθούν τα κενά οι τιμές ακολουθούν καθοδική πορεία, με τον κ. Ευσταθίου να υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα και με τις αρχικές προβλέψεις θα είναι δύσκολο το φετινό καλοκαίρι».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει ο ξενοδόχος Γιάννης Γιολδάσης ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Σκόπελο. «Υπήρχε κίνηση το τριήμερο αλλά σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια ήταν λιγότερος ο κόσμος» είπε, ανατρέχοντας στην εικόνα της τουριστικής κίνησης πριν από την έναρξη της κρίσης.

Στη χερσαία Μαγνησία

Καλύτερα, σε σχέση με τις προσδοκίες των ξενοδόχων, θεωρούνται τα ποσοστά πληρότητας που σημειώθηκαν στα καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας, με τον πρόεδρο των επαγγελματιών Γιώργο Ζαφείρη να υπογραμμίζει ότι «η κίνηση ήταν καλύτερη από ότι περιμέναμε αρχικά και ελπίζουμε να συνεχιστεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μετά τις εκλογές».

Στο μεταξύ, αυξημένη κινητικότητα σημειώθηκε και στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ με τέσσερα επιπλέον να προστίθενται στην γραμμή από Αθήνα και δύο επιπλέον από Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού εκδρομέων που κινήθηκαν στην περιοχή.

Μεγάλος ήταν, εξάλλου, ο αριθμός των επιβατών που κατευθύνθηκαν στις κοντινές ακτές για ημερήσιες αποδράσεις. Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση προς τη Γατζέα, τα Καλά Νερά και την Αφησσο με επιπλέον δρομολόγια να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου