Κρατούν την παράδοση

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-16, 11:32:04
Κρατούν την παράδοση

Επιτυχημένη εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στην κατάμεστη πλατεία Παπαδιαμάντη και οι θεατές ενθουσιάστηκαν από τα ηχοχρώματα που απόλαυσαν.

H εκδήλωση με τίτλο «Χίλια καλωσορίσατε φίλοι κι αγαπημένοι» ήταν ένα αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική και περιελάμβανε τραγούδια από Σκιάθο, Πήλιο, Σκύρο και Μικρά Ασία.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου σε μία μουσική σύμπραξη με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια, δασκάλα και οργανοπαίχτρια με μακρόχρονη πορεία στον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και όχι μόνο Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Την πλαισίωσαν οι εκλεκτοί μουσικοί Στέφανος Δορμπαράκης, ένας νέος καλλιτέχνης, δάσκαλος στο κανονάκι, ο οποίος διαπρέπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Βολιώτης δεξιοτέχνης του παραδοσιακού βιολιού και ιδρυτικό μέλος της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Χρήστος Δασκαλόπουλος και ο τελειόφοιτος φοιτητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο στεριανό λαούτο ο Παναγιώτης Σάκκουλας. Τον ήχο και το φως επιμελήθηκαν οι καλλιτέχνες Ελευθερία Ελληνίδου και Γιώργος Μιχαηλίδης.

Τη μουσική εκδήλωση εμπνεύστηκε η ερμηνεύτρια, δασκάλα βυζαντινής μουσικής και μαέστρος της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου Φανή Μπαρμπή.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Παπαγεωργίου, η οποία μεταξύ των άλλων μετέφερε συμμεριζόμενη την εναγώνια επιθυμία και σκέψη χρόνων του Σκιαθίτη μελετητή της λαϊκής σκιαθίτικης παράδοσης Γιάννη Γαρυφάλλου να συγκεντρωθεί και να εκδοθεί ο μουσικός πλούτος της Σκιάθου, όπως καταγράφηκε και υπάρχει όλο αυτό το υλικό στο αρχείο της Δόμνας Σαμίου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=