ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Π. Μαλινδρέτος: Στον αέρα… το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

π-μαλινδρέτος-στον-αέρα-το-κέντρο-υγ-473009

Κεραυνοί Μαλινδρέτου κατά της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στον αέρα… η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Αμεσος ο κίνδυνος η μοναδική δημόσια δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ξεμείνει με έναν γιατρό από τις αρχές Ιουλίου στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, την ώρα που ο πληθυσμός στο νησί πενταπλασιάζεται. Στο «ίδιο έργο θεατές» για ένα ακόμη καλοκαίρι γιατροί, νοσηλευτές, κάτοικοι και επισκέπτες.

«Οι γιατροί δεν μπορεί να είναι τα θύματα επειδή νοιάζονται για τους ασθενείς. Να βρουν λύσεις η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για να παραταθούν οι συμβάσεις του ιατρικού προσωπικού», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος εξαπολύοντας «κεραυνούς» κατά της πολιτικής και υπηρεσιακής διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, αλλά και του υπουργείου Υγείας καταλογίζοντάς τους αποκλειστικά την ευθύνη για το χάος… που βρίσκεται προς των πυλών σε μία δομή… που εξαιτίας της υποστελέχωσης αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.

«Οι ευθύνες δεν είναι γενικές και αόριστες. Εχουν ονοματεπώνυμο. Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ γνωρίζουν το πρόβλημα και όφειλαν ήδη να έχουν βρει λύση, μαζί με τον υπερεσιακό παράγοντα που είναι υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού», συνέχισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σε έντονο ύφος ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών που ζητά να παραταθούν οι συμβάσεις αποσπασμένων και επικουρικών γιατρών. «Δεν είναι δυνατόν να παρατείνονται οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού και όχι των γιατρών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην υγεία δεν γίνεται να ισχύσουν», παρατηρεί οργισμένος ο ίδιος.

Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου απασχολούνται τρεις γιατροί. Δύο μόνιμοι και ένας με απόσπαση από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Η απόσπασή του λήγει τέλος Ιουνίου και αποχωρεί. Προ των πυλών όμως είναι και δεύτερη αποχώρηση, του ενός από τους δύο γιατρούς που βρίσκονται στο ΚΥ και οποίος παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας συνεχίζει να εργάζεται ασταμάτητα χωρίς ρεπό και άδειες, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του νησιού. Εκ των πραγμάτων όμως από 1η Ιουλίου θα πρέπει να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας διότι σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα είναι σε γνώση της 5ης ΥπΕ εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, όμως μέχρι σήμερα λύση δεν υφίσταται. «Αν κάποιοι θέλουν να τα βλέπουν όλα ωραία να μας ξεχάσουν», διαμηνύει ο κ. Μαλινδρέτος. «Εχουμε επισημάνει τα κακώς κείμενα εδώ και ένα χρόνο εγγράφως και έχουμε ζητήσει συγκεκριμένες λύσεις. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Για μας αυτό που προέχει είναι να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς» καταλήγει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως τα πράγματα δεν είναι ειδυλλιακά στα δύο άλλα νησιά, Σκόπελο και Αλόννησο, όπου επίσης υπάρχουν κενά σε διάφορες ειδικότητες, δεν είναι ωστόσο τόσο επείγουσα η κατάσταση, σύμφωνα με την ΕΙΝΚΥΜ που στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στην 5η ΥπΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις συνολικά για το σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου