ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συναντήσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Σταμάτη Περίσση

συναντήσεις-του-νεοεκλεγέντος-δημάρ-474614

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία της Γλώσσας, με στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας, η πορεία των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και οι ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις εντάσσονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα δράσης της νέας δημοτικής αρχής Σκοπέλου.

Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, συναντήθηκε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου και της ΔΕΥΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα «Φιλόδημος», όσα βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δημοπρατηθούν.

Διαπιστώθηκε ότι με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών βρίσκονται σε πολύ καλή φάση η συντήρηση – επισκευή των επτά παιδικών χαρών του Δήμου Σκοπέλου, η επισκευή της σκεπής του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας και η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Σκοπέλου.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου Βόλου ή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με τη διάθεση πολιτικών μηχανικών, προκειμένου να συγκροτηθούν οι επιτροπές δημοπράτησης των έργων. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη με τον Δήμο Βόλου, καθώς και με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Φωτοβολταϊκά σε σχολεία

Προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αποστόλη Παναγιώτου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έδωσε στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σταμάτη Περίσση μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στο Δημοτικό – Γυμνάσιο και Λύκειο Γλώσσας. Η μελέτη που έγινε από τον καθηγητή κ. Παναγιώτου με βάση τις ανάγκες των σχολείων είναι για φωτοβολταικά περίπου 15 kw.

Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι θα φροντίσει να γίνει η μελέτη του στεγάστρου κάτω από το οποίο θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταικά, στη συνέχεια αυτή η μελέτη θα έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για έγκριση, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.

Επίσης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει χορηγούς που θα συμβάλλουν οικονομικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και της αντλίας θερμότητας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα πράσινης ενέργειας στα σχολεία της Γλώσσας.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, από την στιγμή που τα σχολεία δεν θα χρησιμοποιούν ρεύμα, πετρέλαιο κλπ.

Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις

Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου συναντήθηκε προχθές με τη Δάφνη Χλιβερού με θέμα συζήτησης το πρόγραμμα και τα έργα, δράσεις, προμήθειες που μπορεί να προτείνει ο Δήμος στον τομέα της καθαριότητας και της προστασίας του πρασίνου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Heather Parsons και τον Μανώλη Παλαιολόγο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να καθαρίσουν και να διατηρήσουν τα μονοπάτια ανοιχτά. Ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου σε όλους τους τομείς και ειδικά στην εύρεση προγραμμάτων και χρημάτων, συζήτησαν για τα έργα που προτείνει ο Δήμος, καθώς και τις δράσεις που μπορούν να γίνουν μέσα από το Ο.Χ.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου