ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γ. Αναστασίου: Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η αδειοδότηση της εξέδρας στη Σκιάθο

γ-αναστασίου-στο-δημοτικό-λιμενικό-τα-477473

Σύμφωνα με απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ στον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου έχει την αρμοδιότητα χορήγησης της προσωρινής αδείας του χώρου πρόσδεσης επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής στην πλωτή εξέδρα της Σκιάθου.Αυτό σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Αναστασίου προκύπτει από το απαντητικό email του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενοφού στον ίδιο, ο οποίος και του προώθησε το σχετικό αίτημα του εκπροσώπου των επαγγελματιών θαλάσσιου τουρισμού με ιστιοπλοϊκά εβδομαδιαίας ναύλωσης Σκιάθου Δημήτρη Τόπτση, επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση.

Το email του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο και επισυνάπτει ο κ. Αναστασίου στην ανακοίνωσή του, αναφέρει συγκεκριμένα: «Προς δική σας ενημέρωση παρακαλώ σημειώστε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ούτε κύριος ούτε διαχειριστής της μαρίνας είναι και ως εκ τούτου λανθασμένα προβάλλεται το επιχείρημα ότι επαφίεται στο ΤΑΙΠΕΔ η επίλυση του εύλογου προβλήματος που θίγετε.

Συγκεκριμένα βάσει της ΔΕΑΑ 218/2012 στο ΤΑΙΠΕΔ «έχει περιέλθει το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων εντός της χερσαίας ή/και της θαλάσσιας ζώνης των μεταξύ άλλων της μαρίνας Σκιάθου. Μέχρι τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων παραχώρησης από το Ταμείο, τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παρακάτω λιμένων και τουριστικών λιμένων συνεχίζουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν, εξαιρουμένης της δυνατότητας παραχώρησής τους σε τρίτους».

Εκ των ανωτέρω προκύπτει με σαφήνεια ότι η διαχείριση εξακολουθεί να ασκείται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ως εκ τούτου αρμόδιο χορήγησης προσωρινής άδεις λειτουργίας είναι το εποπτεύον υπουργείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου