ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προετοιμασία για αλλαγή σκυτάλης στα νησιά των Σποράδων

προετοιμασία-για-αλλαγή-σκυτάλης-στα-481193

Επαφές των νεοεκλεγέντων δημάρχων Σκιάθου και Σκοπέλου με τις απερχόμενες δημοτικές αρχές

Ενημερωτικές επαφές πραγματοποιούν ήδη από την επομένη των εκλογών οι νέοι δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου, προκειμένου να γίνουν ομαλά η αλλαγή σκυτάλης στους δύο νησιωτικούς δήμους και η μετάβαση στη νέα δημοτική αρχή.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας ξεκίνησε προχθές επαφές με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Πρεβεζάνο, προκειμένου να ενημερωθεί για όλους τους τομείς του δήμου ενόψει της ανάληψης καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Πρεβεζάνος παραχώρησε χώρο στον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του προκειμένου να ενημερώνονται καθημερινά για την τρέχουσα κατάσταση «έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη νέα δημοτική αρχή και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τζούμας, ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Πρεβεζάνο.

Σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει η ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου και σταδιακά θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι τομείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα δημοτική αρχή «και να μην χαθεί ούτε μια μέρα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου» είπε.

Το όραμα του Θοδωρή Τζούμα για τη Σκιάθο είναι «η Σκιάθος να πρωταγωνιστήσει την επόμενη τετραετία με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να γίνει παράδειγμα, όπως συμβαίνει και με άλλους δήμους, και παράλληλα να πρωταγωνιστήσει διεθνώς ως ο απόλυτος τουριστικός προορισμός» όπως υπογραμμίζει.

Στη Σκόπελο

Ανάλογες επαφές πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και μέλη του συνδυασμού του, επισκέφτηκαν προχθές το δημαρχείο Σκοπέλου, όπου συναντήθηκαν με τον νυν δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Η νέα δημοτική αιτήθηκε και έλαβε την άδεια να επισκεφτεί όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δήμου Σκοπέλου, με σκοπό να ενημερωθεί άμεσα για τα θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Βασιλούδη για να γίνει η επανακαθιέρωση των ετήσιων Πετράλειων Αγώνων. Ο κ. Βασιλούδης απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα και το Δημοτικό Στάδιο είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο κ. Περίσσης πήρε την έγκριση για να ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων, ώστε να πραγματοποιηθεί η επαναδιοργάνωση των Πετράλειων Αγώνων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Χθες ο κ. Περίσσης μαζί με τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Αριστείδη Βούλγαρη, επισκέφτηκαν την ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με σκοπό να ενημερωθούν από τον διευθυντή Αντώνη Κεσμεντζή και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Πατσή.

Ενημερώθηκαν για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και σε εκκρεμότητα καθώς και τι χρειάζεται για να ολοκληρωθούν. Επίσης για τις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η ΔΕΥΑ προς το ΙΚΑ, την ΔΕΗ και στους εργολάβους έργων.

Ο διευθυντής και ο προϊστάμενος Τεχνικών Εργων ενημέρωσαν ότι η ΔΕΥΑ βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, από την στιγμή που υπάρχουν δεσμεύσεις των λογαριασμών της, λόγω οφειλών και γίνονται προσπάθειες για να αποδεσμευτούν. Επίσης επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος ζήτησαν να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η ρύθμιση των 120 δόσεων προς διευκόλυνση των πελατών που έχουν οφειλές, να μη γίνονται διακοπές υδροδότησης και αφαίρεσης ρολογιών μέσα σε αυτό το διάστημα και να υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής προσέλευσης του κοινού στα γραφεία της ΔΕΥΑ.

Υποσχέθηκαν ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν την ΔΕΥΑ και παρακάλεσαν για καλύτερη διαχείριση έτσι ώστε να γίνει ομαλότερη η μετάβαση της στην νέα δημοτική αρχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου