ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ηχηρές απουσίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις Β. Σποράδες

ηχηρές-απουσίες-στις-αυτοδιοικητικέ-488827

Ανάπαυλα για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των νησιών μετά από θητεία ετών

Στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους «μονομάχους» αυτής της Κυριακής να βρίσκονται στις επάλξεις. Ο προεκλογικός πυρετός για την τελική αναμέτρηση καλά κρατεί, ενώ την ίδια στιγμή ηχηρές απουσίες σημειώθηκαν, καθώς δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με θητεία ετών αποφάσισαν να μη θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η απόφαση του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου να αποσυρθεί από το πεδίο της αυτοδιοίκησης. Οι δημοτικές εκλογές, εκτός όλων των άλλων, σηματοδοτούν για τη Σκιάθο το τέλος μίας ολόκληρης εποχής, καθώς ο νυν δήμαρχος αποχωρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από 36 χρόνια πορείας, αρχικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από το 1990 στον Δήμο Σκιάθου. Μετά από ευδόκιμη θητεία τριών και πλέον δεκαετιών, ο νυν δήμαρχος Σκιάθου παραδίδει τη σκυτάλη στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από την τελική αναμέτρηση της Κυριακής, κλείνοντας συνειδητά το κεφάλαιο «αυτοδιοίκηση» που αποτέλεσε το επίκεντρο της δραστηριότητάς του στα κοινά για πολλά χρόνια.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος αποφάσισε μετά από αρκετή σκέψη να μην κατέλθει τελικά ως υποψήφιος στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά από δύο θητείες ως δήμαρχος και μια θητεία ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επί των ημερών του τέως δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή, ο κ. Βασιλούδης αποφάσισε να παραδώσει την σκυτάλη στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από την τελική αναμέτρηση της Κυριακής. Μετά από δεκατρία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργή δράση αλλά όπως υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία «είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει την βοήθειά του, όποτε του ζητηθεί, για το καλό του νησιού».

Δημοτικοί σύμβουλοι με θητεία ετών

Στους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους της Σκιάθου συγκαταλέγεται αναμφίβολα ο Φώτης Κοφινάς, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με θητεία 25 ετών στα κοινά και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας αρχικά με το ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια με το Κίνημα Αλλαγής.

«Τόπο στα νιάτα» είναι το μόνο και η φιλοσοφία του δραστήριου Σκιαθίτη, ο οποίος αποφάσισε να μην κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πάνω απ’ όλα παραμένει «ενεργός πολίτης, με αγάπη για το νησί του, έτοιμος πάντα να προσφέρει όταν του ζητηθεί η βοήθεια».

Δυναμική και μαχητική η παρουσία του στα κοινά, με δεκάδες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα στην αυτοδιοικητική του θητεία, πάντα πρόθυμος να προσφέρει για το καλό του νησιού. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Ασχολείσαι με την πολιτική γιατί σου αρέσει να βοηθήσεις τον τόπο σου. Προχωράς, προσπαθείς, η κοινωνία σε αποδέχεται ή δεν σε αποδέχεται και κάποτε παίρνεις την απόφαση να πας πιο πέρα, να δεις από άλλο πόστο πως μπορείς να προσφέρεις περισσότερα και να αφήσεις χώρο για τα νέα παιδιά» υπογραμμίζει, ενώ δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, για την ανάπτυξη της Σκιάθου.

Θητεία δεκαεπτά ετών εγγράφεται στο αυτοδιοικητικό βιογραφικό του Γιώργου Πατσή, με θητεία αντιδημάρχου για έξι χρόνια και πέντε αντίστοιχα στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2003 με την παράταξη του Γιώργου Παχή, για να ακολουθήσουν δεκατρία χρόνια συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη. Η θητεία του στην αυτοδιοίκηση του προσέφερε πολύτιμες εμπειρίες κι όπως υπογραμμίζει αποφάσισε να απέχει, τουλάχιστον στην παρούσα, από τα κοινά, δηλώνοντας «ενεργός πολίτης, πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο νησί του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου