ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Σημειωτόν» οι κρατήσεις στις Σποράδες

σημειωτόν-οι-κρατήσεις-στις-σποράδ-495272

Ξενοδόχοι εκτιμούν ότι οι εκλογές επηρεάζουν την τουριστική κίνηση στη Μαγνησία

Κατώτερη των προσδοκιών των ξενοδόχων χαρακτηρίζεται η τουριστική κίνηση που σημειώνεται στη Μαγνησία, με τις κρατήσεις να ακολουθούν βήμα «σημειωτόν» σε γενικές γραμμές.

Επαγγελματίες του τουρισμού εκφράζουν τον προβληματισμό τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και εκτιμούν ότι αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα το γεγονός ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν σημειώνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον και κατά συνέπεια επηρεάζουν αντίστοιχα και την ψυχολογία των εν δυνάμει επισκεπτών.

Την άποψη ότι οι εκλογές δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, καθώς οι ξένοι τουρίστες προγραμματίζουν πολύ καιρό πριν τις διακοπές τους, εκφράζει ο ξενοδόχος Αρης Δερβένης, ο οποίος επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οι πληρότητες στη Σκιάθο είναι καλές, υπάρχει ροή Αγγλων τουριστών και πιστεύουμε ότι θα είναι καλή η φετινή θερινή κίνηση».

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, η οποία υπογράμμισε ότι «το Brexit έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τους Αγγλους, οι οποίοι επιφυλάσσονται για οποιεσδήποτε δράσεις, εκδρομές και διακοπές και επιλέγουν φθηνά πακέτα». Η ίδια υπογραμμίζει παράλληλα ότι «οι εκλογές φρενάρουν την τουριστική κίνηση και τις κρατήσεις, οπότε είναι επόμενο να μην έχουμε κόσμο αυτή την περίοδο» και προσθέτει «ευελπιστούμε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και δεν θα έχουμε προβλήματα στη συνέχεια».

Ο προβληματισμός κυριαρχεί στους ξενοδόχους, οι οποίοι βιώνουν μια αβέβαιη περίοδο, καθώς δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχθούν η σεζόν και η ροή των κρατήσεων από Ελλάδα και εξωτερικό.

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του εκφράζει ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος κάνει λόγο για «υποτονική κίνηση και χαμηλές πληρότητες στη Μαγνησία». Οι ελπίδες των ξενοδόχων στρέφονται στα μέσα της σεζόν, με την ελπίδα ότι ο Ιούλιος θα «σώσει την παρτίδα» παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά «δείχνει δύσκολη με αρνητικό πρόσημο» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού ελπίζουν ότι παρά τις δυσκολίες η κίνηση θα διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα, χωρίς σημαντικές αποκλίσεις, με τους τζίρους των επιχειρήσεων να παραμένουν σε θετικό πρόσημο στον απολογισμό της φετινής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου