ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παναγιώτης Τσουκανάς: Στόχος μας η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αλοννήσου

παναγιώτης-τσουκανάς-στόχος-μας-η-ποι-505296

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλοννήσου αναλύει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη του νησιού

Πρωταρχικός στόχος του υποψήφιου δημάρχου Αλοννήσου Παναγιώτη Τσουκανά είναι η δημιουργία των συνθηκών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού και θα επιτρέψουν στους νέους να μείνουν στον τόπο τους. Αναλύοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το πρόγραμμα αλλά και το όραμά του για το νησί, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική συνεργασία για την Αλόννησο», υπογραμμίζει ότι θέτει εαυτόν στην κρίση των συνδημοτών του, «με γνώμονα την φιλαλληλία και την αλληλεγγύη». Συμμετέχοντας στα κοινά από την θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αντίστοιχα, αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αλοννήσου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με διάθεση προσφοράς στο νησί και τους συνδημότες του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δήμαρχος Αλοννήσου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Είμαστε μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή και συλλογικότητα. Η τοπική αυτοδιοίκηση ειδικά σ ένα νησί όπως είναι η Αλόννησος είναι ένα κομμάτι απαιτητικό, καθώς έχεις να κάνεις με ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να μπορείς να τους αντιμετωπίζεις ξέροντας οτι είσαι ικανός να ανταποκριθείς στα προβλήματα και στις ανάγκες τους και να τους κοιτάς κατάματα. Συμμετέχοντας όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά από τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου αλλά κι από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου και τον συνάνθρωπό μου και με επίκεντρο την φιλαλληλία και την αλληλεγγύη αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση και στη διάθεση των συνδημοτών μου στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Παρακαταθήκη γνώσεων και χρήσιμων εμπειριών η μέχρι τώρα παρουσία σας στα κοινά από τις θέσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου;

Η ενασχόληση με τα κοινά σ ένα τόσο ευλογημένο τόπο κι ειδικά σε μια ηλικία άκρως δημιουργική αποτελεί γνώση, εμπειρία, καλλιέργεια, εξέλιξη.

Αποτελεί λειτούργημα, είναι προσφορά προς τον συνάνθρωπο κι όχι τρόπος επιβίωσης, επίδειξης κι αποδοχής.

Η συλλογή εμπειριών και τα οφέλη που απορρέουν από την συμμετοχή σου στα κοινά αποτελεί ένα από τα ισχυρά επιχειρήματα να θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι ενεργά.

Η καθημερινή επαφή και τριβή με τους συνανθρώπους σου κι η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων σου δίνει την ευκαιρία να είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα για αρμοδιότητες κι απαιτήσεις τόσο στην οικεία σου όσο και στη δημόσια ζωή.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Αλοννήσου αλλά και οι τομείς που χρίζουν παρέμβασης για να «απογειωθεί» το νησί;

Η Αλόννησος είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένα νησί με απαράμιλλη ομορφιά , φυσικό πλούτο, καταγάλανες παραλίες, μια πολύ γραφική χώρα και εγκάρδιους ανθρώπους.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των πλεονεκτημάτων έχει προσδώσει στο νησί μας ένα μοναδικό χαρακτήρα, προσηνή στους επισκέπτες μας.

Η επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το θέμα της υγείας, της αναβάθμισης όλων των υπηρεσιών , της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της θα αποτελέσει εναρκτήριο λάκτισμα για να απογειωθεί το νησί μας.

Ποιες συντεταγμένες συνθέτουν το πλάνο αλλά και το όραμά σας για την Αλόννησο;

Απέναντι στη δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο δράσης, το οποίο να στηρίζεται σε βασικούς άξονες και συντεταγμένες και να επικεντρωθούμε σ’ αυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στις κύριες επιδιώξεις μας είναι η συνέχιση κι η εδραίωση της τουριστικής ανόδου του νησιού μας, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Να δημιουργήσουμε στον Δήμο μας ένα περιβάλλον και μια ποιότητα ζωής που να δίνει τη δυνατότητα στους δημότες μας να καλύπτουν τις ανάγκες τους ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, τη συμμετοχή τους σε υγιείς δραστηριότητες, σε πολιτιστικές κι αθλητικές δράσεις. Επίσης να δώσουμε τα κίνητρα στους νέους για επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προοπτικές ώστε οι νέοι να μένουν στον τόπο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου