ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθητές της Σκιάθου γνώρισαν τα ναυτιλιακά επαγγέλματα

μαθητές-της-σκιάθου-γνώρισαν-τα-ναυτι-512815

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου η εκδήλωση με θέμα «Ελάτε να γνωρίσουμε τα ναυτιλιακά επαγγέλματα»

Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής στην Ελλάδα του ΙΜΟ, του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο κ. Παπαχρήστου εκ μέρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, ο κ. Γιώργος Χρήστου, μεσίτης ναυτιλιακών συμβάσεων και ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου καθώς και ο Ναύαρχος ε.α. κ. Μπεζεριάνος Γεώργιος, ιδρυτικό και ενεργό μέλος Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου παρουσίασαν στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και στους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου τη μαγεία των ναυτικών επαγγελμάτων, τονίζοντας τη σημασία της θάλασσας για την Ελλάδα και τους προσκάλεσαν να γνωρίσουν καλύτερα την ουσία της ναυτοσύνης και να την ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου κ. Καραγιαννοπούλου Μαρία και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σκιάθου κ. Τζαβαλιάς Λεωνίδας. Επίσης εκ μέρους του Ιδρύματος Ευγενίδου παρέστη και η κ. Πανταζοπούλου. Εκτός από τους μαθητές την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και πολίτες της Σκιάθου. Στην ενημερωτική δράση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Επτά θάλασσες» της Ραχήλ Τσαγγάρη, στο οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα η ζωή του ναυτικού.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκιάθου ευχαριστούν ολόθερμα όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Δημητριάδη Ευγενίδη, καθώς ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Χρήστου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια δράση στη Σκιάθο και παρέστη αυτοπροσώπως.

“Ας κρατήσουμε την ευχή με την οποία ο κ. Δημητριάδης Ευγενίδης αποχαιρέτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και απέκτησαν ερεθίσματα και τροφή για σκέψη για το μέλλον τους «Καλά στεριανά και ναυτικά ταξίδια»”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου