ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρόφιμα σε εκατό οικογένειες

τρόφιμα-σε-εκατό-οικογένειες-530836

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε Σκόπελο, Νέο Κλήμα και Γλώσσα

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε σε εκατό οικογένειες του Δήμου Σκοπέλου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας και στο πλαίσιο του Πάσχα.

Ο Δήμος Σκοπέλου είναι εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Μαγνησίας/ Β. Σποράδων ενώ ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ.Η διανομή πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ν. Κλήμα και την Γλώσσα στον χώρο του κτιρίου της αντίστοιχης Κοινότητας και στη Σκόπελο στο χώρο του Παλιού ΚΑΠΗ.

Συνυπεύθυνοι για το πρόγραμμα είναι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηνά Ντάκη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθήθηκαν οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλες ανάγκες όπως πολύτεκνοι, ειδικές κοινωνικές ομάδες. Είναι μια μεγάλη βοήθεια για το νησί και για τα άτομα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

Σημαντική δράση αναπτύσσει , στο μεταξύ, το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου το οποίο έχει συμπληρώσει ήδη τους 15 πρώτους μήνες ζωής και εξυπηρετεί 265 δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων από την Σκόπελο αλλά και την γειτονική Σκιάθο. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους έχουν οριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες με βάση τα δρομολόγια των πλοίων, ώστε οι δικαιούχοι της Σκιάθου να μεταβαίνουν στην Σκόπελο, να εξυπηρετούνται και να επιστρέφουν αυθημερόν στο νησί.

Το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο στην παραλία της Σκοπέλου, δίπλα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι μια δομή του Δήμου, από όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Απευθύνεται σε όλους του πολίτες της περιοχής που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως : Άνεργοι, Παιδιά, Μετανάστες, ΑΜΕΑ, Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, Δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 έχει εξυπηρετήσει πάνω από 400 αιτήματα ωφελουμένων. Εχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δικτυώσεις με φορείς και Συλλόγους του νησιού με σκοπό την ενημέρωση τους και την έναρξη συνεργασίας σε επίπεδο ομιλιών, δράσεων και παραπομπών. Επιπλέον, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας έχουν διεξάγει ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις σε σχολεία του νησιού, με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για την λειτουργία του Κέντρου και για θέματα ψυχικής υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου στελεχώνεται από τις Μαρία Περίσση, κοινωνική λειτουργό – συντονίστρια και την Αικατερίνη Λιθαδιώτη, ψυχολόγο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2424023294.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου