Ανοίγει η αυλαία της σεζόν

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-30, 17:03:50
Ανοίγει η αυλαία της σεζόν

Οι επισκέπτες του Πάσχα δίνουν το σήμα εκκίνησης στο νησί του Παπαδιαμάντη

Αφιερωμένα στη Σκιάθο και τις 72 παραλίες της, πόλο έλξης για τους τουρίστες, είναι δεκάδες δημοσιεύματα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων του εξωτερικού, που αναφέρονται με ενθουσιώδη σχόλια στο νησί του Παπαδιαμάντη. Επίκεντρο των δημοσιευμάτων είναι το κατανυκτικό κλίμα των ημερών και τα ιδιαίτερα έθιμα του Πάσχα που συνδέονται με το αγιορείτικο τυπικό.

Οι τοπικές επιχειρήσεις άνοιξαν, σχεδόν στο σύνολό τους, για να υποδεχθούν τους επισκέπτες της πασχαλινής περιόδου, αλλά και του Μαΐου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και σηματοδοτεί, κατά κανόνα, το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

Όπως υπογραμμίζουν Βρετανικά ΜΜΕ «κυρίαρχο στοιχείο στην τουριστική Σκιάθο, είναι οι 72 μεγάλες υπέροχες παραλίες της, που φημίζονται για τις μοναδικές χρυσαφένιες αμμουδιές της με κορωνίδα τις φημισμένες Κουκουναριές που αποτελούν και σημείο αναφοράς για το νησί. Το νησί, αν και είναι το μικρότερο των Σποράδων σε έκταση, δέχεται περίπου 500.000 τουρίστες ετησίως και στόχος είναι οι αριθμοί να διατηρηθούν και την τρέχουσα τουριστική περίοδο».

Με ανάλογη διάθεση γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον όπου συμμετείχαν πάνω από 550 μαθητές και 75 εθελοντές-πολίτες και υλοποιείται επί σειρά ετών με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και τη στήριξη του Δήμου Σκιάθου και της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού.

Ηδη ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις παραλίες Λεχούνι, Κάστρο, Αγιος Παντελεήμονας, Λυγαριές, Αγκιστρος, Ελίας, Μαντράκι, Κρυφή Άμμος, Σίφερι, Ταρσανάς, καθώς και περιμετρικά στη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, Πλάκες και μέχρι την Πούντα, ενώ πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Σκιάθου. Επίσης καθαρίστηκαν οι παραλίες Ασέληνος, Μέγας Γιαλός, Αγία Ελένη και των νησίδων Αρκος και Τσουγκριάς.

Τον καθαρισμό στις πλέον απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες παραλίες έχει αναλάβει η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από θαλάσσης με σκάφη και γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται η δραστηριοποίηση επαγγελματιών καθαριστών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=