ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μνήμες ολοκαυτώματος στη Σκόπελο

μνήμες-ολοκαυτώματος-στη-σκόπελο-552431

Συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νησί

Συγκινητικά στιγμιότυπα πλαισίωσαν την εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε προχθές στον κινηματοθέατρο «Ορφέας» της Σκοπέλου με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων.

Στην τελετή συμμετείχαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκοπέλου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου.

«Είναι σημαντική αυτή η μέρα, γιατί με τέτοιες εκδηλώσεις τασσόμαστε ενάντια στη μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό και δίνουμε μηνύματα στη νέα γενιά. Η μέρα δεν είναι μόνο για τους Εβραίους. Είναι για τα διδάγματα που βγήκαν από το ολοκαύτωμα», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, οι οποίοι υπογράμμισαν τις τραγικές συνέπειες του ολοκαυτώματος και ευχήθηκαν να μην ξαναζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα ανάλογα γεγονότα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δαυίδ Σαλτιέλ πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλεξία Καπραβέλου διευθύντρια Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Σκοπέλου και Εμμανουήλ Τουφεξής διευθυντής του AGAPE.

Η συγκινητική εκδήλωση ξεκίνησε με το συμβολικό άναμμα έξι κεριών στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, διανθίστηκε από παρουσιάσεις για τα εκατομμύρια Εβραίων μαρτύρων της ναζιστικής θηριωδίας και τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις μαθητών.

Στην εκδήλωση απέστειλαν χαιρετισμό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Ισραηλιτικών Κοινοτήτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου