Ανέσυραν μηχανάκι από τον βυθό της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-12, 18:16:33
Ανέσυραν μηχανάκι από τον βυθό της Σκιάθου

Αχρηστα αντικείμενα συνολικού βάρους ενός περίπου τόνου έβγαλαν δύτες του νησιού

 

Πλήθος άχρηστων αντικειμένων, από μηχανάκι μέχρι πλαστικές ρόδες, καρέκλες και ομπρέλες, «έκρυβε» ο βυθός στο καινούργιο λιμάνι της Σκιάθου. Δεκάδες άχρηστα αντικείμενα, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν σε βάρος τον ένα τόνο, ανέσυραν από τον βυθό μέλη του «Skiathos Diving Center» στη διάρκεια τρίωρης εξόρμησης καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δέκα μέλη του καταδυτικού κέντρου πραγματοποίησαν την παραπάνω δράση στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Let΄s do it Greece» που περιελάμβανε πλήθος παρεμβάσεων στη Σκιάθο και τις ακτές του νησιού, με την ένθερμη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολλών ακόμη εθελοντών.

«Στη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούμε αρκετές δράσεις και κάθε φορά απομακρύνουμε μεγάλο όγκο πλαστικών αντικειμένων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είτε μεταφέρονται από θαλάσσια ρεύματα, είτε καταλήγουν στον βυθό», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σκιάθου και υπεύθυνος του «Skiathos Diving Center».

Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισαν οι δύτες που καταδύθηκαν στο νέο λιμάνι της Σκιάθου και σε βάθος 5 έως 8 μέτρων, ο ίδιος ανέφερε ότι τα άχρηστα αντικείμενα που ανασύρθηκαν «ήταν μεταξύ άλλων παλιά λάστιχα, πλαστικοί κουβάδες, σίδερα, μπουκάλια, δίχτυα και πετονιές, μπαταρίες αυτοκινήτων, ομπρέλες και καρέκλες».

Εκπληξη αποτέλεσε, εξάλλου, για τους δύτες το μηχανάκι που κατέληξε, άγνωστο πώς, στον βυθό και ανασύρθηκε μετά από επίπονη προσπάθεια από την καταδυτική ομάδα. Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από την παραλία με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, που συνέδραμε από ξηράς την προσπάθεια, με μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό.

652 εθελοντές καθάρισαν τη Σκιάθο

Για 14η συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον «Ολοι μαζί, Σκιάθος καθαρή», στο οποίο συμμετείχαν 555 μαθητές, 24 εκπαιδευτικοί και 73 εθελοντές, για τον καθαρισμό παραλιών και περιοχών.

Η δράση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» την εβδομάδα 30 Μαρτίου - 7 Απριλίου με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων, εθελοντών και επιχειρηματιών. Για πρώτη φορά φέτος η δράση υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 17 παραλιών και περιοχών.

Συμμετείχαν στη δράση μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο Σκιάθου, όπως κάθε χρόνο με ενθουσιασμό συμμετείχαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, οι Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, το «Skiathos Diving Center» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=