Τραυματισμός εργαζομένου στην Καθαριότητα στην Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-09, 15:21:28
Τραυματισμός εργαζομένου στην Καθαριότητα στην Σκόπελο

Εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Σκοπέλου, ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό εργαζόμενου-συνοδού απορριμματοφόρου, συνέβη σήμερα το πρωί, κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, όταν γλίστρησε από το «πέδιλο» του οχήματος και υπέστη κάκωση γόνατος, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Επιπλέον στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: "Σ΄ αυτό συνετέλεσαν σίγουρα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (βροχή), οι οποίες και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην εκτέλεση του προγράμματος, αλλά και το γεγονός ότι στους περιβάλλοντες χώρους  των κάδων δημιουργείται ολισθηρότητα και από εκτεθειμένα απορρίμματα.

Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η συχνότητά τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων της εργασίας, που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Καταγγέλλουμε επίσης την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, που πλέον δεν μπορεί να επιτελέσει ακόμη και βασικές λειτουργίες όπως η ακτινογραφία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απευθύνονται σε ιδιωτικό φορέα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγεία τους.

Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση,  καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα τη μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας του νησιού, τη Δημοτική Αρχή Βασιλούδη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και από τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=