ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μήνας δράσεων ο Μάρτιος για το Γυμνάσιο Σκιάθου

μήνας-δράσεων-ο-μάρτιος-για-το-γυμνάσι-565870

Μοναδικές εμπειρίες απέκτησαν οι μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Σκιάθου, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα την αρχαία και νεότερη ιστορία της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα το τετραήμερο από 13 έως και 16 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στον οποίο θαύμασαν τη μεγαλοπρέπεια των μακεδονικών τάφων, το Μουσείο της αρχαίας Πέλλας, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα υπέροχα ψηφιδωτά.

Επίσης ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και μυήθηκαν στα «Μυστικά του Βάλτου» και έκαναν ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα από την περιήγηση στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «υπηρέτης δύο αφεντάδων», την οποία και απόλαυσαν.

Τέλος, η επίσκεψη στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και την προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η οποία συνδυάστηκε και με την παρακολούθηση της ακολουθίας των Πρώτων Χαιρετισμών.

Η εκδρομή αυτή πρόσφερε γνώσεις, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και διασκέδαση στους μαθητές και θα καταγραφεί ως μια ευχάριστη σελίδα στο βιβλίο των αναμνήσεών τους από τη σχολική τους ζωή στο Γυμνάσιο.

Λίγες μέρες αργότερα η Χορωδία του Γυμνασίου Σκιάθου έλαβε μέρος στην 11η συνάντηση μαθητικών χορωδιών στην Καρδίτσα.

Είκοσι μαθητές και μαθήτριες υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Ειρήνης Πιταράκη συμμετείχαν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο «Κιέριον» της Καρδίτσας.

Οι μαθητές παρουσίασαν πρόγραμμα τεσσάρων τραγουδιών, διαγωνίστηκαν, μετέφεραν εικόνες από το νησί τους, αποκόμισαν εμπειρίες και άφησαν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Το Γυμνάσιο Σκιάθου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου κ. Γιολδάση Δημήτρη για την οικονομική ενίσχυση των μετακινήσεων, καθώς και τον κ. Νικολάου Βασίλη για την εξασφάλιση χαμηλής τιμής στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου