ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφαία διοργάνωση στη Σκιάθο

κορυφαία-διοργάνωση-στη-σκιάθο-568099

Στις αρχές Μαΐου πραγματοποιείται στο νησί το Skiathos Palace Cup

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Hellenic Match RacingTour 2019 που διοργανώνει η Icarus και θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια με τα βλέμματα να στρέφονται στη Σκιάθο και το Skiathos Palace. Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης καταγράφονται μεταξύ άλλων προκριματικοί αγώνες στη Σκιάθο στο διάστημα 10 – 12 Μαΐου, σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, αυτή των Κουκουναριών, που αποτελεί κάθε χρόνο ιδανικό σκηνικό για ιστιοπλοϊκές μονομαχίες.

Τη φετινή χρονιά, το Skiathos Palace Cup, μία πρωτοβουλία της Αριστέας Δερβένη υπεύθυνης έκδοσης του περιοδικού Plefsi, γίνεται ένας ακόμη σταθμός του πετυχημένου HMRT. Ο συνδυασμός του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, με τη μοναδική θέση του πολυτελούς ξενοδοχείου Skiathos Palace, μέγα χορηγού του, έχει ως αποτέλεσμα μια κορυφαία διοργάνωση.

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και ο Ναυτικό Όμιλος Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί προκριματικούς αγώνες στο θαλάσσιο στίβου του Θερμαϊκού Κόλπου, αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου που προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Skiathos Palace Cup.

Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί στα Κύθηρα 21, 22, 23 Ιουνίου με 4 σκάφη και 8 ομάδες.

Η τελική φάση διοργανώνεται στην Αθήνα στις 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου με 4 σκάφη και 8 ομάδες.

Ο αγώνας μετρά ήδη τρία χρόνια ύπαρξης και ο διοργανωτής Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου υποδέχεται ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τη φετινή χρονιά, το Skiathos Palace Cup θα είναι ένας ακόμη σταθμός του Hellenic Match Racing Tour.

Ο τύπος του αγώνα, το match racing, αποτελεί την πιο μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει προσελκύουν όλο και περισσότερους οπαδούς, γι’ αυτό και γνωρίζει άνθηση παγκοσμίως.

Αυτός ο τύπος αγώνα είναι πολύ δημοφιλής για έναν ακόμη λόγο, διότι έχει κερκίδα, αφού γίνεται κοντά στη στεριά, με αποτέλεσμα να προσελκύει θεατές και χορηγούς.

Ο συγκεκριμένος αγώνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) και μετρά στην παγκόσμια κατάταξη του match racing, ενώ είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αποτελέσει προκριματικό σταθμό της μεγαλύτερης διοργάνωσης πρωταθλήματος March Racing της χώρας, του Hellenic Match Racing Tour (HMRT), δίνοντας την δυνατότητα στον νικητή να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο HMRT 2019.

Ο αγώνας φέτος συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ όπως πάντα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Καταλυτικό ρόλο στο «ταξίδι» της διοργάνωσης έχει η ομάδα του περιοδικού Plefsi, χορηγού επικοινωνίας και αθλοθέτη του αγώνα, που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος, που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μπορεί να αναδειχθεί σε προορισμό για ιστιοπλοΐα και γιότινγκ.

Στη Σκιάθο των χιλιάδων χρόνων ναυτικής παράδοσης ξεκίνησε μια διοργάνωση που πλέον γίνεται θεσμός, γιατί συνδυάζει ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο με πολύ ενδιαφέρουσα ιστιοπλοϊκή δράση και διασκέδαση. «Και αυτήν τη χρονιά βάζουμε τον αγώνα στο προσωπικό μας ημερολόγιο, γνωρίζοντας ότι αθλητές, επισκέπτες και φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα απολαύσουν θαυμάσιες εικόνες από έναν ωραίο αγωνιστικό στίβο, θαλάσσια σπορ στην παραλία, κεφάτα πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου