ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημερωτική εκστρατεία στην Σκόπελο

ενημερωτική-εκστρατεία-στην-σκόπελο-575425

Εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και καρκίνος» στον «Ορφέα» της Σκοπέλου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και καρκίνος» στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Ορφέας», στη Χώρα της Σκοπέλου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» και o Ομιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» στο πλαίσιο των δράσεων και των δυο φορέων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα ογκολογίας και πρόληψης.

Εισηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ηλιάνα Τσικρικού διαιτολόγος -διατροφολόγος, μέλος της ΚοινΣεπ «Φοίνικας» – Phoenixcancercare.gr, η οποία μίλησε για τον ρόλο της διατροφής σε σχέση με τον καρκίνο, σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, αλλά και κατά την περίοδο θεραπείας του καρκινοπαθούς.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Αρτεμις Μηλιάδου εθελόντρια του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» έκανε εισήγηση σχετικά με την ταυτότητα και το έργο που υλοποιείται, ενώ ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός της προέδρου του «Φάρου Σκοπέλου» Μάγδας Πατσή.

Επιπλέον, οι εθελόντριες του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» Αρτεμις Μηλιάδου και Σοφία Παγιάτη – Τσαφταρίδη διένειμαν στο κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση τον «Οδηγό για τη διατροφή των καρκινοπαθών».

Ο Σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» ευχαριστεί θερμά τον ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα συνεργασίας, την εισηγήτρια της εκδήλωσης και τις εθελόντριες του ομίλου, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης , το κοινό που ανταποκρίθηκε ένθερμα στο κάλεσμα του Συλλόγου, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Στο μεταξύ, παρατείνεται έως την 31η Μαΐου η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος που εκπονεί ο Σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» με στόχο την αναβάθμιση των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Ο «Φάρος Σκοπέλου» συνεχίζει το έργο του αναφορικά με την ψυχοκοινωνική, αλλά και την ιατρονοσηλευτική υποστήριξη χρόνιων ασθενών και των οικογενειών τους, με τη διοργάνωση συνεδριών συμβουλευτικής και κοινωνικής υποστήριξης, την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών συμβουλών αναφορικά με τη διαχείριση συμπτωμάτων, αλλά και την ευρύτερη υποστήριξη των εξυπηρετουμένων του. Στην παρούσα φάση υποστηρίζονται 30 άτομα σε όλο το νησί της Σκοπέλου, ασθενείς και φροντιστές.

Η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος κρίθηκε επιτυχής και χρήσιμη αναφορικά με την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναβάθμιση των υποστηρικτικών υπηρεσιών του «Φάρου» σε ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Στόχοι του Συλλόγου στο εξής συνεχίζουν να αποτελούν η διασύνδεσή του με την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις δυνητικά απειλητικές για τη ζωή, η συνέχιση της συνεργασίας με ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και με επαγγελματίες υγείας στο νησί της Σκοπέλου, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και φυσικά η παροχή υποστηρικτικών νοσηλευτικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ασθενείς και φροντιστές.

Στην παρούσα φάση οι υπηρεσίες του Συλλόγου έχουν εμπλουτιστεί με την παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής υποστήριξης από την κ. Lisa Manly νοσηλεύτρια, ειδικευμένη στην ανακουφιστική φροντίδα, η οποία προτίθεται να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε ασθενείς και φροντιστές εξυπηρετούμενους του Συλλόγου, αλλά και ιατρικής υποστήριξης συμβουλευτικής από την κ. Νατάσσα Παπαδαυίδ παθολόγο, ειδικευμένη στην ανακουφιστική φροντίδα.

Συντονίστρια και ψυχολόγος του Συλλόγου είναι για το διάστημα αυτό η κ. Μαρία Καφαντάρη Msc Κοινωνικής – Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην οικογενειακή θεραπεία, η οποία βρίσκεται στο γραφείο του Συλλόγου (στον κάτω όροφο του κτιρίου του παλιού ΚΑΠΗ) Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 και Πέμπτη 17.00 – 21.00.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Συλλόγου είναι 2424022341 και 6978955539 και το e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου