ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιγμα της Σκιάθου στη γερμανική αγορά

ανοιγμα-της-σκιάθου-στη-γερμανική-αγο-585561

Δυναμική παρουσία της Σκιάθου στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 181 χώρες άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση ITB 2019 την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Βερολίνο. Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην έκθεση για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο 18 τ.μ.

Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησε ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος, ενώ αρκετά μεγάλη ήταν και η παρουσία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο, με τα μηνύματα να είναι θετικά για την τουριστική κίνηση του 2019. Ταυτόχρονα καταγράφονται και η αβεβαιότητα που υπάρχει σε πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και η αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζεται για Τουρκία και Αίγυπτο που πλεονεκτούν προσφέροντας χαμηλότερες τιμές.

Ο Δήμος Σκιάθου ενοικιάζοντας χώρο 18 τ.μ. για πρώτη φορά έδωσε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες του νησιού για καλύτερη προώθηση του προορισμού, στοχεύοντας έμπρακτα στη γερμανική αγορά, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 160.000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, με το περίπτερο της Σκιάθου να κερδίζει εντυπώσεις και θετικά σχόλια.

Η παρουσία του Δήμου Σκιάθου στην τουριστική έκθεση ITB, που διήρκεσε από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, με το νησί να ανανεώνει το ραντεβού του για την ITB του 2020.

Η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού, χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.

Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής. Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας και ο Δήμος Σκιάθου διευρύνει τις δράσεις που εδραιώνουν την παρουσία του νησιού στον διεθνή χάρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου