ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γάμοι σε νησάκια και παραλίες της Σκιάθου

γάμοι-σε-νησάκια-και-παραλίες-της-σκιά-585570

Ενδιαφέρον μελλόνυμφων για τη Σκιάθο και πρόταση αξιοποίησης της νησίδας Ρέπι

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για γαμήλιες τελετές σε νησάκια και παραλίες της Σκιάθου από ομογενείς που ζουν σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Αγγλία. Τα μικρά νησάκια που περιβάλλουν το νησί του Παπαδιαμάντη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών μελλόνυμφων ζευγαριών από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα διατυπώνεται πρόταση αξιοποίησης της νησίδας Ρέπι για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Την παραπάνω πρόταση υπέβαλε στον Δήμο Σκιάθου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη διοργάνωση γάμων.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σκιαθίτης επιχειρηματίας υπογράμμισε ότι το νησάκι Ρέπι προσελκύει τα βλέμματα πολλών ξένων που κάνουν τον περίπλου του νησιού, ενώ προσθέτει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί ο φάρος του νησιού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, ο Δήμος Σκιάθου θα μπορούσε να «υιοθετήσει» το συγκεκριμένο νησάκι, δημιουργώντας μουσειακό χώρο στο εσωτερικό του φάρου με θέμα τη ναυτοσύνη και τη μακρά παράδοση του νησιού και χώρο για γαμήλιες τελετές εξωτερικά του φάρου, με θέα το γαλάζιο της θάλασσας.

«Το κτίριο του φάρου θα μπορούσε να διαμορφωθεί ως Ναυτικό Μουσείο την ημέρα και κάποιες απογευματινές ώρες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο αύλειος χώρος για γαμήλιες τελετές με φόντο τον λευκό φάρο» είπε.

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων ζευγαριών στρέφεται ολοένα και πιο έντονα στα μικρά νησάκια της Σκιάθου και στις παραλίες του Τσουγκριά, της Αρκου, της Αγίας Ελένης και της Αγίας Παρασκευής.

Μετά την τέλεση πολιτικού γάμου στο Μπούρτζι ή μικτού θρησκευτικού γάμου στο νησί πολλά ζευγάρια κάνουν την αναπαράσταση πάνω σε παραδοσιακό σκαρί είτε σε ιστιοπλοϊκό είτε σε νησάκια, σύμφωνα με το πλάνο των γάμων που έχουν τελεστεί ή προγραμματίζονται για φέτος. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σημειώνει αυξητική τάση και όπως εκτιμά ο ίδιος επιχειρηματίας η αξιοποίηση της νήσου Ρέπι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις γαμήλιες τελετές στο μέλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου