ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Σκόπελο

φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-στη-σκόπ-592626

Μέχρι τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής στο 7ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που αποτελεί θεσμό για τη Σκόπελο.

Πρόκειται για μια ανοιχτή γιορτή που φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αναδεικνύει τη Σκόπελο ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Το βραβευμένο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έβδομη χρονιά φέτος στις 25, 26, και 27 Αυγούστου στη Σκόπελο και διοργανώνεται με μεράκι, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής εκτός από συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και σε χορωδίες παραδοσιακής μουσικής.

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος θα είναι το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές, που δίνουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στο καταπράσινο νησί, για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοιχτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ.) του φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 600 χορευτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοιχτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Πολλοί θεματικοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να παραβρεθούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Περισσότεροι από 7.500 θεατές παρακολουθούν δωρεάν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου