ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάλυψη ενοικίου ειδικών γιατρών από τον Δήμο Σκοπέλου

κάλυψη-ενοικίου-ειδικών-γιατρών-από-τ-598563

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ένα επιπλέον κίνητρο για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Σημαντικό βήμα για την πλήρωση και των τριών θέσεων γιατρών ειδικοτήτων, που προβλέπει το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, συνιστά η πρόταση κάλυψης του ενοικίου από τον Δήμο. Η εισήγηση του δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την πλειοψηφία των παρισταμένων να συμπαρατάσσεται με την πρόταση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βασιλούδης έκανε λόγο για «μια γενναία απόφαση, που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του νησιού». Ο Δήμος Σκοπέλου θα διαθέσει ποσό για τη μηνιαία κάλυψη του ενοικίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι ειδικοί γιατροί, που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του νησιού, θα προέρχονται από άλλες περιοχές.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου καλύφθηκε το πρόβλημα της στέγασης των αγροτικών γιατρών που υπηρετούν στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας. Συγκεκριμένα παρέχονται από τον Δήμο δύο διαμερίσματα δωρεάν σε ισάριθμους αγροτικούς γιατρούς, με ρεύμα, νερό και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το ζήτημα της εξασφάλισης στέγης είναι μείζονος σημασίας όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλούδης, ο οποίος σημείωσε ταυτόχρονα ότι στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων για το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας αναγράφεται η παροχή δωρεάν στέγης από τον Δήμο Σκοπέλου.

Η κάλυψη του ενοικίου για τους γιατρούς ειδικότητας, που θα έλθουν από άλλες περιοχές στη Σκόπελο για να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του νησιού, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαρκή κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου η πρόταση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου για λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη συστεγαζόμενο με το Γυμνάσιο Σκοπέλου σε απογευματινή βάρδια.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη – Αρκομάνη τόνισε ότι: «Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική πλέον Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τη νέα δομή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου πραγματοποίησαν κοινωνική έρευνα και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας «αποφασίσαμε την έναρξη διαδικασιών για τη σύσταση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο μας, το οποίο θα αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Βόλου» υπογράμμισε η κ. Ντάκη.

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι ενδιαφερόμενοι ώς σήμερα είναι 32 άτομα και πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας του. Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τομέα της Παιδείας στον Δήμο μας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα όλους όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου