ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποσύρεται από τα δημοτικά έδρανα ο Λευτέρης Βιολέττας

αποσύρεται-από-τα-δημοτικά-έδρανα-ο-λε-598811

Υπέβαλε παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

Tην παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Λευτέρης Βιολέττας από τη θέση του δημοτικού Συμβούλου Σκιάθου με έγγραφό του, που κοινοποίησε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοδόση Τρακόσα.

Ο κ. Βιολέττας, με ένα λιτό κείμενο, επικαλείται προσωπικούς οικογενειακούς λόγους και ζητά να γίνει δεκτή η παραίτηση και η αντικατάστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο από άλλο μέλος της ομάδας του δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου, όπως προβλέπεται.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Βιολέττα, ο οποίος διευκρίνισε ότι διατηρεί άψογες προσωπικές σχέσεις με όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον δήμαρχο, ενώ κατέστησε σαφές ότι οι λόγοι της αποχώρησής του δεν έχουν κανένα απολύτως πολιτικό στοιχείο.

Ηταν γνωστό τους τελευταίους μήνες ότι ο κ. Βιολέττας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση του Δήμου Σκιάθου και είχε ήδη δημιουργήσει μια ομάδα για τον σκοπό αυτό. Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, ωστόσο, όπως μας εξήγησε, τον αναγκάζουν να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Στα κοινά συμμετέχεις όταν έχεις να δώσεις κι όχι να πάρεις κι εγώ στην παρούσα φάση δεν μπορώ να το κάνω αυτό», τονίζοντας παράλληλα ότι είναι έντιμη η απόφασή του να παραδώσει και την έδρα του, ώστε να δώσει, όπως είπε και ο ίδιος, «την ευκαιρία έστω για λίγους μήνες σε κάποιον άλλο να διεκδικήσει την παρουσία του στα κοινά της Σκιάθου».

Ο Λευτέρης Βιολέττας προέρχεται από παλιό πολιτικό «τζάκι» του νησιού, αφού και ο πατέρας του Βαγγέλης Βιολέττας είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Σκιάθου από το 1991 ώς το 2002. Ο ίδιος ξεκίνησε την παρουσία του στα κοινά της Σκιάθου το 2014 ως μέλος της ομάδας του νυν δημάρχου, διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ με έντονη δραστηριότητα, αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε από την ομάδα πλειοψηφίας, συνεχίζοντας την προσφορά στα κοινά ως ανεξάρτητος σύμβουλος μέχρι και την παραίτησή του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου