ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

σχολείο-δεύτερης-ευκαιρίας-στη-σκόπε-600363

Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, η πρόταση του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου, για ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη συστεγαζόμενο, στο Γυμνάσιο Σκοπέλου σε απογευματινή βάρδια.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Ντάκη -Αρκομάνη τόνισε ότι: “Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική, πλέον, δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τη νέα δομή “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου” πραγματοποιήσαμε κοινωνική έρευνα και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αποφασίσαμε την έναρξη διαδικασιών για την σύσταση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο μας, το οποίο θα αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Βόλου. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, ως σήμερα, είναι 32 άτομα και πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν μετά τη ανακοίνωση της λειτουργίας του.

Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τομέα της Παιδείας του Δήμου μας και θα βοηθήσει, ιδιαίτερα όλους όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους στο Γυμνάσιο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου