ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υδρευση – αποχέτευση σε νέες βάσεις στη Σκιάθο

υδρευση-αποχέτευση-σε-νέες-βάσεις-στ-618847

Με δύο έργα προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ «θωρακίζει» το περιβάλλον η Σκιάθος

Δύο σημαντικά έργα της ΔΕΥΑ Σκιάθου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας του νησιού. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου με ποσό χρηματοδότησης 970.000 ευρώ και το έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών – Τρούλου Σκιάθου με ποσό χρηματοδότησης 3.780.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Σκιάθου υπογραμμίζει ότι μετά τη δημοσίευση των προσκλήσεων για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος I» στις 10 Μαΐου 2018, η ανταπόκριση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., του προέδρου της και δημάρχου Δημ. Πρεβεζάνου υπήρξε άμεση. Τα αιτήματα χρηματοδότησης της Δ.ΕΥ.Α. Σκιάθου κατατέθηκαν εμπρόθεσμα και πλήρως τεκμηριωμένα στο αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα στις 29/01/2019 (αριθ. πρωτ. 6073) και 31/01/2019 (αριθ. πρωτ. 7242) ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης να αποφασίσει την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» δύο μεγάλων έργων για το νησί.

Στις 29/01/2019 αποφασίστηκε η ένταξη του έργου με τίτλο συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, το οποίο περιλαμβάνει νέους αγωγούς συνολικού μήκους 6.634 μ., εκ των οποίων τα 1.722 μ. είναι η επέκταση προς Βασιλειά και τα 4.912 μ. είναι λοιποί πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγοί του δικτύου. Επίσης περιλαμβάνει την αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων με την εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος κατάλληλης δυναμικότητας καθώς και κατασκευή αγωγού μεταφοράς συνολικού μήκους 1.335 μ. προς το φρέαρ Φτελιάς εντός νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 50 κυβικών μέτρων νερού. Επιπλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση αντλιοστασίου και τον κατάλληλο αυτοματισμό λειτουργίας για το σύνολο του εξοπλισμού.

Στις 31/01/2019 ακολούθησε η ένταξη του έργου με τίτλο έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών – Τρούλου Σκιάθου και αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Κουκουναριών και Τρούλου Σκιάθου συνολικού μήκους 10.195 μ., την κατασκευή 6 αντλιοστασίων, την κατασκευή έργων επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για την αύξηση δυναμικότητάς της από 2000 IA σε 5000 IA και την αντικατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης. Ακόμη, στο έργο περιλαμβάνονται και οι εργασίες για τη σύνδεση των αντλιοστασίων με τη ΔΕΗ.

«Τα δύο έργα αφορούν σε μέρος των σημαντικότερων υποδομών του τουριστικού προορισμού που λέγεται Σκιάθος, συμβάλλουν στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος του νησιού μας, αλλά και στη προστασία της δημόσιας υγείας» επισημαίνεται από τη ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου