ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα… κάγκελα γονείς και μαθητές λίγο πριν τις Πανελλήνιες

στα-κάγκελα-γονείς-και-μαθητές-λίγο-π-620204

Σε αναμονή αναπληρωτών η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εδώ και δέκα μέρες

Στα… κάγκελα γονείς και μαθητές στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου, που μεσούσης της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις «έχασαν» τον μοναδικό βιολόγο που δίδασκε τα μαθήματα φυσικών επιστημών.

Οι μαθητές εδώ και δέκα ημέρες τουλάχιστον δεν έχουν προχωρήσει ούτε μία σελίδα στην ύλη πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθητών και συγκεκριμένα στη βιολογία, τη φυσική και τη χημεία, χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Το πρόβλημα αφορά κυρίως στους τελειόφοιτους των λυκειακών τάξεων που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν στο σύνολό τους την πολυτέλεια να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.

Ο μοναδικός βιολόγος κλήθηκε να επιστρέψει στην οργανική του θέση, ήταν αποσπασμένος στο νησί και το κενό αιφνιδίασε τους πάντες. Ιδιαίτερες αντιδράσεις υπάρχουν από τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ίσες ευκαιρίες και ισότιμη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη, άμεσα ζητήθηκε κάλυψη του κενού με αναπληρωτή εκπαιδευτικό. Παρόλο όμως που έχουν περάσει δέκα ημέρες, δεν υπάρχει κανένα νεότερο από το Υπουργείο Παιδείας. «Αγωνιούμε κι εμείς μαζί με τους γονείς των μαθητών, καθώς το κενό αφορά σε βασικά μαθήματα και μάλιστα πανελλαδικώς εξεταζόμενα», σημείωσε η κ. Φασουράκη.

Στην Αλόννησο επίσης προέκυψε κενό και στο τμήμα ένταξης, όπως και στη Σκόπελο.

Κενά υφίστανται επίσης σε έναν μαθηματικό που κάνει μαθήματα μεταξύ άλλων σχολείων και στο Γενικό Λύκειο Ζαγοράς και συγκεκριμένα στη γ’ τάξη του σχολείου,αλλά και σε έναν φυσικό που συμπληρώνει ωράριο σε διαφορετικά Γυμνάσια.

Συνολικά τέσσερις αναπληρωτές περιμένει η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για να καλύψει τα κενά της από μέρα σε μέρα. «Υπάρχουν καθυστερήσεις από το Υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία. Περιμέναμε από την προηγούμενη εβδομάδα τους αναπληρωτές κι έχει πάει Τετάρτη κι ακόμη δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να γίνει», σημείωσε η κ. Φασουράκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου