ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κέρασαν σκοπελίτικες νοστιμιές στην Αθήνα

κέρασαν-σκοπελίτικες-νοστιμιές-στην-621782

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νησιού στο φόρουμ γαστρονομίας της Horeca

Στο επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε προχθές η Σκόπελος με πρεσβευτές τα τοπικά προϊόντα και εικόνες του νησιού που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην κορυφαία έκθεση εστίασης και τουρισμού HORECA. Η Σκόπελος ξεδίπλωσε την πλούσια γαστρονομική της παράδοση στο πλαίσιο του φόρουμ γαστρονομίας της έκθεσης για την εστίαση και τον τουρισμό που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τη Σκόπελο εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού Μαίρη Διαμάντη και παραγωγοί του νησιού, που κατέπληξαν τα πλήθη με τις γευστικές προτάσεις και τα τοπικά προϊόντα που παρουσίασαν.

Η παραπάνω δράση ήταν συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και παραγωγών της Σκοπέλου, που παρουσίασαν το μέλι, το λάδι, τα δαμάσκηνα, μπίρα από τη Σκόπελο, αλλά και τη φημισμένη για το νόστιμο κρέας της γίδα Σκοπέλου, που αποτέλεσαν τις πρώτες ύλες για την παρασκευή παραδοσιακών, αλλά και ιδιαίτερων γαστρονομικών προτάσεων.

Στη διάρκεια της δίωρης παρουσίασης, η Σκοπελίτισσα σεφ Μερόπη Λιθαδιώτη παρασκεύασε νοστιμιές με βάση την τοπική γαστρονομία, ενώ παράλληλα νεαρή Σκοπελίτισσα φορώντας την τοπική φορεσιά προσέφερε κεράσματα στους επισκέπτες.

Η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή της για την παρουσίαση και τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι «προβάλαμε το νησί όχι μόνο γαστρονομικά, αλλά και πολιτιστικά».

Στο μεταξύ, η συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα συνεχιστεί με δράσεις που θα συμβάλλουν στην πολύπλευρη προώθηση των παραδοσιακών γεύσεων και προϊόντων του νησιού.

Στην προχθεσινή παρουσίαση των προϊόντων της Σκοπέλου παραβρέθηκαν η Αντζελα Καστάνη ως εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Αθανάσιος Ζλατούδης, επαγγελματίες της Σκοπέλου, θεσμικοί φορείς και πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι γεύτηκαν τοπικές λιχουδιές όπως τα αμυγδαλωτά, τα χαμαλιά, το αυγάτο, το λικέρ από δαμάσκηνο και άλλα εδέσματα όπως η περίφημη τυρόπιτα Σκοπέλου που ανέβασαν ψηλά τις γαστρονομικές μετοχές του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου