ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

προσφορά-στο-κοινωνικό-σύνολο-650588

Πολυεπίπεδες δραστηριότητες αναπτύσσονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου

Δομή με πολλαπλή σημασία είναι το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου, που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 έχει εγγεγραμμένους 205 ωφελούμενους και έχει εξυπηρετήσει πάνω από 400 αιτήματα ωφελουμένων. Εχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δικτυώσεις με φορείς και Συλλόγους του νησιού με σκοπό την ενημέρωσή τους και την έναρξη συνεργασίας σε επίπεδο ομιλιών, δράσεων και παραπομπών. Επιπλέον, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας έχουν διεξάγει ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις σε σχολεία του νησιού, με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τη λειτουργία του Κέντρου και για θέματα ψυχικής υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου είναι μια δομή του Δήμου, από όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

Υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.ά., τα αναπηρικά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ) τόσο για την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων, όσο και για τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Συνεργασία με Υπηρεσίες και δομές, όπως Ψυχικής Υγείας, ΑμεΑ, προγράμματα για ηλικιωμένους, ΟΑΕΔ, προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων.

Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων, όπως παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Απευθύνεται σε όλους του πολίτες της περιοχής που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, παιδιά, μετανάστες, ΑΜΕΑ, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου στελεχώνεται από τις Μαρία Περίσση κοινωνική λειτουργό, συντονίστρια και την Αικατερίνη Λιθαδιώτη ψυχολόγο και εδρεύει στο κτίριο «Ξενία» στην παραλία της Σκοπέλου, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2424023294.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου