ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βιβλιοθήκη δημιούργησαν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Σκιάθου

βιβλιοθήκη-δημιούργησαν-μαθητές-και-655263

Μια ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα δράση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες στο Γυμνάσιο Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, μετά τη διαμόρφωση θεματικής αίθουσας Αγγλικών και Μουσικής έπειτα από πρόταση της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου κ. Αρμαμέντου, στην ίδια αίθουσα ξεκίνησε, διστακτικά στην αρχή με πρωτοβουλία της ίδιας, η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Με ένα κουτί παπουτσιών στην αρχή για βιβλιοθήκη, τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία που έφεραν από το σπίτι τους. Η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε και με προσφορές καθηγητριών του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και δωρεά έντυπου υλικού από τη μορφωτική υπηρεσία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Έτσι μεγάλωσε κα σήμερα φιλοξενεί πάνω από εκατό βιβλία, τα οποία καθημερινά διεκδικούνται από τους μαθητές προκειμένου να διαβαστούν.

“Η χαρά των παιδιών είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και τροφοδοτεί με ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση τους καθηγητές τους, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι δεν χρειάζεται παρά μια μικρή σπίθα, για να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γνώση και την πρόοδο”, επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου