ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναχώρησε… ο «Τηλέμαχος» από Β. Σποράδες

αναχώρησε-ο-τηλέμαχος-από-β-σποράδ-662539

Αντιμετωπίστηκαν χθες και τα τελευταία προβλήματα του χιονιά

Τους καθημερινούς τους ρυθμούς αποκτούν σιγά – σιγά τα νησιά των Βορείων Σποράδων αφήνοντας πίσω τους τα προβλήματα που είχε προκαλέσει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα με την ονομασία «Τηλέμαχος».

Χθες επιλύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα που υπήρχαν ενώ από σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά και τα σχολεία.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ενημέρωσε ότι «δεν έχουμε πλέον πολλά προβλήματα. Καθαρίσαμε ολόκληρο τον επαρχιακό δρόμο και από αύριο (σημ. σήμερα) ξεκινούν και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Γλώσσα – Σκόπελο και το αντίστροφο».

Εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνέχιζαν χθες να ανοίγουν τις προσβάσεις στο σύνολο των κτηνοτρόφων.

«Πλέον οι αγρότες μπορούν να πάνε στα μαντριά τους όχι μόνο με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, αλλά και με τις κούρσες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Παράλληλα το ρεύμα επανέρχεται και στα τελευταία σπίτια που είχαν τεθεί εκτός του δικτύου στις περιοχές Διάσελλο, Διακόπι, Ποτάμι και Αλικιάς λόγω των ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ.

«Οπότε τελειώνουμε και με την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και αύριο (σημ. σήμερα) θα δώσουμε στη γεώτρηση ρεύμα ώστε τα νοικοκυριά να έχουν και νερό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες στη Σκόπελο έπνεαν νότιοι άνεμοι οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να λιώνουν τα χιόνια, ενώ ο καιρός ήταν πιο ήπιος και οι θερμοκρασίες είχαν αυξηθεί αρκετούς βαθμούς.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι από σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά και τα σχολεία. «Καθαρίσαμε όλους τους προαύλειους χώρους και κάναμε και έλεγχο στα καλοριφέρ και στα υδραυλικά συστήματα. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία και θα βρουν ένα ζεστό περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Βασιλούδης.

Αισθητά βελτιωμένη ήταν η εικόνα και στην Αλόννησο. Ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης ενημέρωσε ότι η Αλόννησος ξεπέρασε την κακοκαιρία.

«Η θερμοκρασία έχει ανεβεί αρκετά με τους νότιους ανέμους. Τα πάντα πλέον είναι στον κανονικό ρυθμό. Οι αποχιονισμοί τελείωσαν», ενημέρωσε ο ίδιος. Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι σήμερα Παρασκευή θα λειτουργήσουν και τα σχολεία.

Ο καλύτερος εκχιονιστής αποδείχτηκε χθες ο νοτιάς και για τη Σκιάθο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Γιαννίτσης τόνισε ότι πλέον όλο το δίκτυο είναι ανοιχτό ενώ όγκος χιονιού υπάρχει τώρα μόνο στο βουνό.

«Το χιόνι έχει λιώσει, ενώ προβλήματα με την ηλεκτροδότηση δεν υπάρχουν. Σήμερα Παρασκευή θα επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι ο «Τηλέμαχος» είχε αφήσει πίσω του τη Δευτέρα το βράδυ στις Β. Σποράδες μεγάλο όγκο χιονιού. Και τα τρία νησιά είχαν βρεθεί σε λευκό κλοιό με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά προβλήματα. Μέσα στα νησιά το χιόνι έφθανε και τους τριάντα πόντους ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνούσε και τα 50 εκατοστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου