ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνή ΜΜΕ για Αλόννησο: Το ανεξερεύνητο διαμάντι της Ελλάδας

διεθνή-μμε-για-αλόννησο-το-ανεξερεύνη-663822

ΜΜΕ του εξωτερικού προτρέπουν για διακοπές φέτος στο νησί των Β. Σποράδων

Τους ανεξερεύνητους τουριστικούς θησαυρούς της Ελλάδας προτρέπει η δημοφιλής ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Δημοσιογράφων της Φινλανδίας να επισκεφτούν οι Φινλανδοί τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, προβάλλοντας την Αλόννησο ως κορυφαίο και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Η Αλόννησος αποκαλείται το «ανεξερεύνητο διαμάντι» της Ελλάδας σε ένα όμορφο αφιέρωμα που εστιάζει στη μοναδικότητα του Θαλασσίου Πάρκου, το εύρος των δραστηριοτήτων και την τοπική κουζίνα και κάνει λόγο για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και του δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη, για οργανωμένη προβολή του ανέγγιχτου παραδείσου. Το άρθρο έρχεται να προστεθεί στα αποτελέσματα των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιτυχημένης παρουσίασης της Αλοννήσου στο Ελσίνκι τον περασμένο Νοέμβριο από τον Δήμο, με την καθοριστική συμβολή του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, την προσωπική φροντίδα του προϊσταμένου κ. Παύλου Μούρμα και σε συνεννόηση με την εταιρεία συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου. Στο ίδιο πνεύμα κινείται για τη Αλόννησο και το πλούσιο αφιέρωμα για τις Β. Σποράδες από το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό, «Travel Weekly» που θεωρείται η «Βίβλος» για πάνω από 100.000 επαγγελματίες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Εδώ, ο χρόνος σταματά, η παράδοση είναι βασιλιάς και δεν υπάρχει κανένας λόγος για βιασύνη» τονίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια που είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον οικολογικό παράδεισο των Β. Σποράδων, μέσα από ταξίδι εξοικείωσης του έγκριτου οργανισμού Sunvil, σε συνεννόηση μεταξύ άλλων, με επαγγελματίες και τον Δήμο Αλοννήσου.

«Το ζητούμενο για τον σύγχρονο ταξιδιώτη είναι η αναζήτηση του νέου, του ανεπιτήδευτου και του αυθεντικού. Αυτό γοητεύει τους επισκέπτες μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό συντηρούμε και προβάλλουμε συστηματικά ως Δήμος σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου, επί σειρά ετών», δήλωσε ο κ. Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου