ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στη Σκιάθο

σεμινάριο-πρώτων-βοηθειών-στη-σκιάθο-664238

Σεμινάριο συνδιοργανώνουν το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και ο Δήμος Σκιάθου για την παροχή πρώτων βοηθειών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 από ώρα 12:00 έως 16:00 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Μπούρτζι της Σκιάθου.

Το σεμινάριο θα παρουσιάσει η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βασιλική Αυγέρη με τους εκπαιδευτές (πληρώματα – διασώστες) του τμήματος εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας και Βόλου, ενώ στη λήξη του σεμιναρίου η κ. Αυγέρη θα απονείμει βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις – ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ

1) Το σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους πολίτες αλλά και ομάδες πληθυσμού(συλλόγους), με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον τραυματία ή ασθενή. Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιείται με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.

2) Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ώρες και περιλαμβάνει αναλυτικά τις εξής ενότητες:

3) Αντιμετώπιση Τραυματισμών

4) Θεωρητικά: Λήψη μέτρων ασφάλειας – ατομικής προστασίας και υγιεινής, τραύματα, αιμορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία – κεραυνοπληξία, οργάνωση φαρμακείου.

5) Επιδείξεις: Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, τρόποι ακινητοποίησης και μεταφοράς τραυματία (αυτοσχέδιοι, λαβές κτλ).

6) Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών

Θεωρητικά: Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία, δήγματα (τσιμπήματα) εντόμων – φιδιών, αλλεργικό σοκ (shock), δηλητηριάσεις.

Επιδείξεις: Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

7) Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης). Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου