ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα λευκά οι Β. Σποράδες. Επανήλθε το ρεύμα στη Σκόπελο

στα-λευκά-οι-β-σποράδες-επανήλθε-το-ρε-666983

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που υπήρξε λόγω της κακοκαιρίας στο δίκτυο της ΔΕΗ της Σκόπελου, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση στο νησί να έχει επανέλθει.

Στα ορεινά του νησιού, το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ πυκνό είναι το χιόνι ακόμη και μέσα στη πόλη. Στο οδικό δίκτυο δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα. Τουλάχιστον δέκα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να κρατηθούν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί.

Ο «Τηλέμαχος» το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, χτυπά από χθες στις Β. Σποράδες. Και τα τρία νησιά ντύθηκαν στα λευκά, ενώ βλάβη παρουσιάστηκε στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ από τη Σκιάθο στη Σκόπελο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Αποτέλεσμα της βλάβης ήταν η περιοχή Καλύβια Σκιάθου και η χώρα της Σκοπέλου να μείνουν χωρίς ρεύμα γύρω στις 8.20 το βράδυ και η ενημέρωση που υπήρξε από τη ΔΕΗ ήταν ότι το ρεύμα θα επανερχόταν μετά από μία ώρα.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε πρώτα στην Αλόννησο όπου από νωρίς το πρωί χιόνιζε στις ορεινές περιοχές. Από τα δημοτικά σφαγεία και μέχρι τον Γέρακα στις 12.30 το μεσημέρι το χιόνι είχε φτάσει στους 20 πόντους. Όμως, στο υπόλοιπο νησί δεν χιόνιζε.

Η δημοτική αρχή πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα επιστράτευσε δύο εκχιονιστικά μηχανήματα.

Το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Όμως, η χιονόπτωση, η οποία ευτυχώς ήταν ασθενής και διακοπτόταν κατά διαστήματα, συνεχιζόταν μέχρι και τις 9 το βράδυ και μάλιστα σε ολόκληρο το νησί. Στο Πατητήρι το χιόνι έφτασε στους 5 πόντους.

Εντούτοις, δεν φαινόταν να υπάρχει φόβος για προβλήματα. Ο κ. Βαφίνης ενημέρωσε χαρακτηριστικά στις 9 το βράδυ ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος είχε επιστρατεύσει συνολικά τέσσερα μηχανήματα και δύο υδροφόρες ενώ είχε σε επιφυλακή ολόκληρο το προσωπικό.

Στη Σκόπελο ξεκίνησε να χιονίζει από τις 3 το μεσημέρι και συνεχιζόταν και μετά τις 9 το βράδυ. Η χιονόπτωση φαίνεται ότι ήταν πολύ πιο έντονη σε σχέση με την Αλόννησο, καθώς το χιόνι έφτασε στους 10 πόντους, ενώ στη χώρα υπήρχε διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ενημέρωσε ότι το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό. Τα βυτιοφόρα του Δήμου και όλα τα μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα από το πρωί ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Στις 6 το απόγευμα το νέο κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στη Σκιάθο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Γιαννίτσης ενημέρωσε ότι στις 9 το βράδυ το νησί είχε στρωθεί από χιόνι που έφτανε τους δύο με τρεις πόντους και στα ορεινά σημεία τους πέντε πόντους. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι η χιονόπτωση ήταν ασθενής και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, ενώ η δημοτική αρχή έριχνε συνέχεια αλάτι και αλατόνερο στους δρόμους. Εντούτοις επισήμανε ότι υπήρξε πρόβλημα στη γραμμή της ΔΕΗ για μεταφορά ρεύματος για Σκόπελο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρεύμα και στην περιοχή Καλύβια Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου